Audi amână lansarea SUV-ului electric e-tron: evenimentul ar putea avea loc în luna septembrie

de Daniel Popescu
Marti, 26.06.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a anulat evenimentul din 30 august de la Bruxelles în cadrul căruia urma să dezvăluie SUV-ul electric e-tron. În schimb, lansarea va avea loc în Statele Unite, cel mai probabil în luna septembrie.

Audi a programat un eveniment special în 30 august pentru lansarea SUV-ului electric e-tron, iar acesta urma să aibă loc la Bruxelles, acolo unde se află uzina care va produce și noul model.

Cu toate acestea, constructorul german și-a schimbat radical planurile, potrivit unor informații dezvăluite de publicația britanică Financial Times. Aceasta din urmă anunță că Audi a anulat evenimentul din Europa și a optat în schimb pentru o lansare în Statele Unite.

"Audi, cea mai profitabilă divizie a Grupului Volkswagen, a anunțat luni seară că evenimentul Audi Summit, programat pentru 30 august la Bruxelles, a fost anulat. În schimb, Audi Summit va avea loc la o dată și într-un loc nespecificate în Statele Unite", afirmă sursa citată.

Pe de altă parte, publicația Electrek a primit recent o invitație la un eveniment Audi care va avea loc în 17 septembrie la San Francisco. Invitația respectivă purta numele "Save your energy", ceea ce sugerează că va marca de fapt lansarea SUV-ului electric e-tron.

Cel mai probabil, decizia luată de Audi pentru a anula evenimentul de la Bruxelles are legătură cu arestarea CEO-ului Rupert Stadler, care ar fi umbrit lansarea noului model.

Anterior, constructorul a prezentat o serie de detalii tehnice despre e-tron.

Astfel, acesta va avea o autonomie de 400 de kilometri și va fi disponibil opțional cu camere video încorporate în oglinzile laterale care vor putea fi setate pentru condus pe autostradă, în mediul urban sau pentru efectuarea parcărilor. Modelul poate fi deja rezervat și în România în schimbul unei taxe de 1.000 de euro plus TVA, care va reprezenta o parte din avans. Pentru moment, țara noastră are alocate 50 de unități.

Via Financial Times (înreg.), Electrek

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru