Primul model electric DS se lansează în cadrul Salonului Auto de la Paris: SUV-ul de oraș DS 3 Crossback este principalul candidat

de Cornel Șocariciu
Marti, 22.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primul model electric produs de brand-ul premium DS va fi prezentat în octombrie. Conform zvonurilor, modelul așteptat în cadrul Salonului Auto de la Paris este SUV-ul de oraș DS 3 Crossback.

Brandul premium DS al grupului PSA a anunțat că va construi doar modele electrice și hibride începând cu anul 2025. Primul model 100% electric de la DS va fi prezentat cu ocazia Salonului Auto de la Paris, din luna octombrie a acestui an.

Zvonurile spun că modelul electric așteptat în Paris este DS 3 Crossback. SUV-ul de oraș a fost anticipat de o imagine teaser (foto) publicată de Thierry Métroz, șeful departamentului de design al DS, pe rețeaua de socializare Instagram.

Astfel, DS 3 Crossback în versiune electrică va deveni primul model din gama PSA care utilizează noua platformă e-CMP, arhitectură dezvoltată special pentru modele electrice.

Anterior, francezii au oferit și câteva date tehnice despre platforma pe care o dezvoltă împreună cu partenerii chinezi Dongfeng: motorul electric va avea 115 cai putere, în timp ce bateria de 50 kWh va oferi o autonomie estimată la circa 450 de kilometri, conform standardului NEDC.

Comentarii (1)

  • ACE - Craiova
    Autonomia de 450 km NEDC inseamna cca. 300-325 km WLTP.....aproape de TESLA Model 3 varianta cea mai ieftina din portofoliul americanilor (nedisponibila - inca la vanzare)...
    Sa vedem si pretul....daca sare mult peste 30.000 Euro nu prea merita....
    Acum traim vremuri in care producatorii testeaza piata, in ceea ce priveste preturile pentru electrice astfel incat sa castige cat mai mult posibil, chiar daca ei practic, experimenteaza fiabilitatea tehnologiilor noi utilizate in productie de serie precum si cea a bateriilor de acumulatori....
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru