Prima demonstrație cu viitorul sistem de infotainment Volvo: construit pe nucleul Android cu funcționalități preluate de la telefoane

de Daniel Popescu
Joi, 10.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generație a sistemului de infotainment Sensus de la Volvo va fi construită pe baza sistemului de operare Android și va prelua funcții de la telefoane, inclusiv sistemul de notificări, urmând să beneficieze de o gamă variată de aplicații.

Volvo a anunțat la începutul acestei săptămâni că viitoarea generație a sistemului de infotainment Sensus va integra aplicația de navigație Google Maps, asistentul Google Assistant și platforma de aplicații Google Play Store. Constructorul suedez nu a furnizat alte amănunte, însă Google organizează în aceste zile în Statele Unite o conferință despre viitoarea versiune a sistemului său de operare Android.

La eveniment este expus și un Volvo XC40 echipat cu o versiune demonstrativă a viitorului sistem de infotainment Sensus, iar jurnaliștii publicației The Verge au avut oportunitatea de a testa principalele funcționalități ale acestuia.

Schimbările planificate de Volvo sunt mai mari decât cele anticipate, întrucât viitorul Sensus va avea la bază sistemul de operare Android P, peste care suedezii vor aplica propria interfață grafică Sensus, într-un mod foarte asemănător în care producătorii de telefoane precum Samsung, Sony sau Huawei utilizează propriile interfețe grafice pentru Android.

Interfața principală se aseamănă cu experiența de utilizare Android pe tablete: ecranul principal are icon-uri de mari dimensiuni pentru aplicații, un buton de home poziționat în partea de jos și un sistem de notificări la care ai acces printr-un swipe de sus în jos.

Cea mai importantă aplicație este Google Maps, care oferă utilizatorilor logați în contul Google acces la toate setările și opțiunile predefinite anterior în contul de pe versiunea desktop sau mobilă.

De asemenea, șoferul poate instala alte aplicații relevante prin platforma Play Store, iar printre acestea se numără serviciile de streaming de muzică Spotify și Deezer sau aplicații de mesagerie, inclusiv Telegram.

Noul Sensus va fi compatibil cu serviciul de mesaje Google RCS (Rich Communications Services), care a fost dezvoltat de Google ca înlocuitor pentru clasicul SMS și care are o funcționalitate asemănătoare cu aplicația iMessage disponibilă pe iPhone. În schimb, aplicații precum Youtube nu vor fi disponibile pentru download pentru a nu distrage atenția șoferilor de la condus.

O altă noutate majoră va fi integrarea Google Assistant. Noul asistent virtual va putea fi activat inclusiv prin apăsarea unui buton special poziționat pe volan, iar acesta va oferi șoferului posibilitatea de a stabili temperatura în cabină sau setările scaunului prin comenzi vocale.

În viitor, asistentul va fi capabil să determine momentul oportun pentru o vizită în service și va putea suna singur la un dealer autorizat pentru a face o programare, fără nicio intervenție directă din partea șoferului. Totuși, este puțin probabil că această ultimă funcționalitate să poată fi utilizată în România din motive lingvistice.

Potrivit celor de la The Verge, noua versiune Sensus va fi lansată cel mai dereme la finalul anului viitor, însă Volvo nu a comunicat o dată oficială în acest sens.a

Via The Verge

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru