Audi dezvăluie următoarele lansări de mașini electrice: e-tron vine în 30 august, iar Aicon în versiune de serie limitată în 2021

de Daniel Popescu
Miercuri, 09.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi e-tron, primul model electric al mărcii, va fi prezentat oficial în 30 august, în timp ce conceptul electric și autonom Aicon va primi o versiune de serie limitată în 2021.

În aceeași zi în care a anunțat retragerea de la vânzare a unor versiuni de A6 și A7 într-un nou episod din serialul Dieselgate, Audi a anunțat că își propune să vândă 800.000 de modele electrice și plug-in hybrid până în 2025.

Cu această ocazie, constructorul de la Ingolstadt a oferit și câteva date concrete despre viitoarele modele electrice. Astfel, Audi e-tron (foto, sus), primul model electric de serie al mărcii, va fi prezentat oficial în 30 august în cadrul evenimentului Audi Summit care va avea loc la Bruxelles.

Dezvăluit deja în versiune de prototip, e-tron va avea o autonomie oficială de 400 de kilometri conform standardului WLTP și se va putea încărca la stații cu o capacitate de până la 150 kW (30 de minute pentru o capacitate de 80%). Audi nu a furnizat detalii despre sistemul de propulsie, însă conceptul anunțat în 2015 avea trei motoare electrice, unul pentru puntea față și două pentru puntea spate, ce dezvoltau împreună 435 de cai putere.

De asemenea, Audi a anunțat o serie de informații despre modelul electric și autonom planificat pentru 2021.

Acesta va fi bazat pe conceptul Aicon (foto, jos) prezentat în toamna anului trecut și va fi lansat în versiune de serie limitată pentru a fi utilizat în cadrul unor flote restrânse, înainte ca o versiune de serie propriu-zisă să fie lansată la jumătatea deceniului viitor. Conceptul Aicon nu beneficiază de volan și pedale, însă este greu de crezut că versiunea inițială din 2021 va fi prezentată în această formă.

Pe lângă aceste două modele electrice, Audi a confirmat anterior că va lansa și e-tron Sportback în 2019 și e-tron GT în 2020.

Via Audi

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru