Volvo va integra Google Maps și alte aplicații Android în viitoarea generație a sistemului de infotainment Sensus

de Daniel Popescu
Luni, 07.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo a anunțat că următoarea generație a sistemului de infotainment Sensus va integra aplicații Google, printre care și Maps, astfel că acestea vor fi disponibile inclusiv pentru utilizatorii care nu au telefon cu sistem de operare Android.

Volvo pregătește câteva schimbări majore pentru sistemul de infotainment Sensus, ca parte a unui parteneriat încheiat cu Google în cursul anului trecut. Constructorul suedez a anunțat luni că noua generație Sensus va integra numeroase aplicații dezvoltate de Google, inclusiv Google Maps, Google Assistent și Google Play Store.

Principalul avantaj este că aplicația de navigație Google Maps va putea fi utilizată inclusiv de proprietarii Volvo care nu dețin un smartphone cu sistem de operare Android. Acest lucru este valabil și în cazul celorlalte aplicații Google, întrucât acestea vor fi disponibile pe platform Google Play Store.

De asemenea, aplicațiile și actualizările software se vor instala în timp real, ceea ce va permite utilizatorilor să beneficieze rapid de noutățile pe care le va introduce Volvo.

"Introducerea serviciilor Google în mașinile Volvo va accelera inovația în conectivitate și va îmbunătăți dezvoltarea aplicațiilor și a serviciilor.

În curând, șoferii Volvo vor avea acces direct la mii de aplicații în mașină care vor face viața mai ușoară și experiența mai plăcută", spune Henrik Green, vice-președinte al diviziei de cercetare și dezvoltare al Volvo.

Prima versiune a sistemului de infotainment bazată pe Android este așteptată însă abia peste câțiva ani, potrivit comunicatului oficial al constructorului suedez.

Via Volvo

Comentarii (3)

  • Rudolf D.
    Sa ma lamureasca si pe mine cineva. Ce nevoie as avea sa platesc toate astea cand am waze pe telefon? Multumesc.
    5 3
  • serviciile Google sunt un sistem integrat. Waze e mai ergonomic dar si mai limitat.
    1 1
  • Pai da...
    Sunt posesor de IOS si sincer am google maps pe telefon.... Pote pe versiuni cu microsoft sa nu fie google maps..
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru