Volkswagen va opri producția lui Beetle: nemții au confirmat că modelul nu va avea un succesor

Publicat miercuri, 07.03.2018 16:53 de Petre Barac

Volkswagen Beetle nu va avea un succesor, iar producția modelului va fi oprită la finalul acestei generații, conform unui anunț făcut de Frank Welsch, șeful departamentului de dezvoltare de la VW.

După ce au anunțat că Scirocco nu va avea un succesor din cauza vânzărilor slabe, cei de la Volkswagen se pregătesc să ofere același tratament unui alt model din gamă.

Departamentul de cercetare și dezvoltare de la VW, prin vocea șefului Frank Welsch, a dezvăluit că producția lui Volkswagen Beetle va fi oprită, iar modelul nu va primi niciun succesor.

Potrivit acestuia, locul lui Beetle în gama VW ar urma să fie luat de versiunea de producție a conceptului ID Buzz.

“Beetle a făcut istorie, dar nu vom mai lansa o nouă generație,” a declarat Frank Welsch.

În ceea ce privește ID Buzz, Volkswagen a spus că versiunea de serie va apărea în 2022, iar modelul va fi complet electric și cu funcții autonome.

Via Autocar

  • Coco, joi, 08.03.2018 20:13

    VW pierde un simbol. Decizia poate justificată financiar poate aduce însă o lovitura de imagine și pentru tradiție pe care iubitorii mărcii nu o vor aprecia. Electricele nu vor putea înlocui simbolurile mărcii... decât dacă se întruchipează în ele...deci un Beetle electric sau un SUV Beetle care să aibă și varianta electrică era mai inspirat.