Chinezii de la Geely, după ce au cumpărat aproape 10% din Daimler: “Nu mai vrem și alte acțiuni, pentru moment”

Publicat luni, 26.02.2018 09:41 de Petre Barac

Grupul chinez Geely a achiziționat de curând o cotă de 9.69% din Daimler, însă președintele Li Shufu susține că, pentru moment, nu mai dorește să cumpere și alte acțiuni la grupul german.

După ce au cumpărat Volvo de la Ford, Zhejiang Geely Holding a devenit cel mai mare acționar de la Daimler prin achiziția a 9.69% din acțiunile producătorului din Germania.

Li Shufu, miliardarul chinez care deține Geely, s-a arătat onorat să sprijine Daimler în demersurile sale și susține că va respecta “valorile și cultura” companiei.

Totodată, el a spus că, pentru moment, nu mai are de gând să cumpere alte acțiuni la Daimler.

La sfârșitul anului trecut, chinezii de la Geely au vrut să cumpere 5% din Daimler, însă grupul german a refuzat atunci oferta.

Proprietarii Volvo erau dornici să pună mâna pe tehnologia mașinilor electrice dezvoltată de Daimler, intenționând să facă un joint-venture cu nemții în acest sens.

Până ca Li Shufu să cumpere aproape 10% din compania germană, cei mai mari acționari de la Daimler erau fondul de investiții Kuwait Investment Authority (6.8%), urmat de americanii de la BlackRock cu 6% din acțiunile grupului.

Via Autonews

 • orezul de la jermania, luni, 26.02.2018 09:47

  clar au vorbit cu zarnesteanu. Le-a zis fro' asta, doua asa de la obraz, sa-si vada lungul nasului, de patratica lor si sa fie pusi la locul lor. trebuie un reset total

 • dan_grc, luni, 26.02.2018 09:54

  Păi și nu vreți să ne spuneți și nouă cât a scos chinezul din buzunar pentru 9.69% din Daimler ? Vă spun eu, cam 9 miliarde dolari, ceea ce arată că nemții sunt foarte scumpi.

 • @Dan, luni, 26.02.2018 09:56

  si ca asiaticii au bani si vor sa puna mana pe tehnologii, lucru si mai important si extrem de serios.

 • bgd, luni, 26.02.2018 10:03

  Achizitia a fost realizata in nume personal de Li Shufu, devenind cel mai mare investitor privat al Daimler AG; chiar daca Li este presedintele Geely, nu compania chineza a cumparat actiunile.