Lamborghini Terzo Millennio: conceptul italienilor prefigurează un supercar 100% electric

Publicat marţi, 07.11.2017 10:59 de Petre Barac

Lamborghini a prezentat Terzo Millennio, conceptul unui supercar 100% electric care a fost dezvoltat în parteneriat cu Massachusetts Institute of Technology (MIT).

După teaserul publicat în weekend, conceptul anunțat de Lamborghini a fost dezvăluit într-o conferință găzduită de Massachusetts Institute of Technology.

Lamborghini Terzo Millennio este conceptul unui supercar 100% electric, rezultat în urma colaborării dintre institutul american și constructorul Italian din Sant’Agata Bolognese.

Prezentat ca un “Lamborghini al mileniului trei”, Terzo Millennio reprezintă primul pas făcut de constructorul Italian în direcția lansării unui viitor supercar 100% electric. Colaborarea dintre Lamborghini și MIT s-a concentrat pe dezvoltarea unui nou sistem de recuperare și stocare a energiei, precum și pe găsirea de componente inovatoare.

Sistemul de recuperare a energiei cinetice are rolul să ofere putere suplimentară supercar-ului Italian construit integral din fibră de carbon. În plus, mașina se poate “vindeca” singură datorită senzorilor care verifică integritatea caroseriei și semnalează posibile daune sau imperfecțiuni.

Italienii mai spun că tehnologia actuală a bateriilor mai trebuie să facă progrese pentru ca Lamborghini să construiască o versiune de producție a unui supercar 100% electric.

“Adoptarea unei propulsii 100% electrice necesită un substitut pentru sunetul motorului V12 actual”, au spus oficialii Lamborghini, care n-au dat detalii cu privire la puterea actualului concept.

Interiorul lui Lamborghini Terzo Millennio este un habitaclu virtual care permite șoferului să conducă pe circuite celebre, ca în jocurile video.

Via Lamborghini

 • Arogantul, marţi, 07.11.2017 11:31

  inca o companie care isi bate joc de istoria ei

 • ~, marţi, 07.11.2017 11:38

  Mie mi se pare efectiv mindblowing.

 • vianu, marţi, 07.11.2017 11:53

  @Arogantul dupa tine ar fi trebuit sa ramana la construit (doar) tractoare :)

 • Edikkk, marţi, 07.11.2017 20:40

  tendinta VAG de a copia de la Tesla... a arunca costul cercetarii pentru electrice in carca unor masini foarte scumpe si exclusiviste ! trist tare... la Tesla este de sine inteles ca au facut foarte bine pentru ca au plecat DE LA ZERO, dar VW si grupul VAG care stau cu fundul pe miliarde si miliarde de euro... dolari... se apuca sa faca tertipuri de acest gen... trist..!!

 • Seat, miercuri, 08.11.2017 10:32

  n-au prezentat nimic, decat niste schite. nu exista. eu nu vreau sunet, adica ala electric e suficient.