Primul teaser pentru SUV-ul electric Nissan: lansarea conceptului este programată în 25 octombrie

de Daniel Popescu
Miercuri, 18.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a publicat primul teaser pentru conceptul SUV-ulu electric pe care îl va dezvălui la sfârșitul lunii octombrie și care va fi lansat în versiune de serie în 2019.

Nissan a dezvăluit la începutul lunii septembrie cea de-a doua generație Leaf, cel mai bine vândut model electric din lume.

La vremea respectivă, constructorul japonez a anunțat că va extinde gama de modele electrice cu un SUV al cărui concept îl va prezenta în luna octombrie cu ocazia Salonului Auto de la Tokyo.

Cu o săptămână înainte de evenimentul de lansare, Nissan a publicat un prim teaser video care evidențiază formele caroseriei noului SUV.

Teaserul are o durată de 50 de secunde și, pe lângă forma caroseriei, scoate în evidență că va avea la bord inclusiv funcții autonome. Cel mai probabil, acestea vor fi similare cu cele disponibile pe noua generație Nissan Leaf, mai ales că știm deja că noul SUV va utiliza aceeași platformă, astfel că ne putem aștepta la noile sisteme semiautonome Propilot și Propilot Park.

În plus, o serie de informații anterioare arată că SUV-ul va împrumuta inclusiv bateria de 40 kWh, care în cazul lui Leaf oferă o autonomie de 378 de kilometri conform standardului european NEDC.

Nissan nu a dezvăluit încă numele noului SUV electric, dar a exclus varianta ca acesta să fie Terra, în ciuda faptului că a înregistrat recent acest nume.

În plus, surse citate de publicația Autocar afirma că Nissan va completa ulterior gama de electrice și cu un sedan, obiectivul fiind că 20% din vânzările constructorului să fie reprezentate de mașini electrice începând din 2020.

Noul SUV va apărea în versiune de serie în 2019.

Via Nissan

Comentarii (3)

  • Nu pare prea frumos...
    4 1
  • Edikkk
    Si aceasta masina vine cu e-pedal !!!


    Superba !

    Conduci masina dintr-o singura mana (si aia doar pe volan) si dintr-un singur picior (doar din pedala de acceleratie / infranare) !!!

    Superb !

    O sa vina multe "cefe rosii" sa zica ca "nu domle... motoru termic este cel mai bun (desi mananca oxigenul !!! din atomsfera intr-un mod iremediabil !!!) si condusul cu stick este cel barbatesc, serios (ca deh tre sa muncesti sa tragi de volan de fiare de pedale ca sa simti ca si conduci !??)

    Viitorul este deja prezent - Nissan new leaf, Nissan Note e-power, Tesla, BMW i3, i8, Chevrolet Bolt dar chiar si Volt

    (da, si Volt - care este un hibrid plugin realmente bun!!
    pacat ca a fost trimis in zona de electrica cu range cand puteau sa il faca doar o masina hibrida non plugin DE SUCCES ! pentru ca sistemul lor este mai bun decat cel de la Toyota Synergy !!!)
    2 1
  • asta e gluma? cum sa aiba ditamai haraglaia o baterie de pe o masinuta? macar dubla sa fi fost..incredibil
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru