Hyundai lansează un serviciu de car-sharing în Amsterdam: 100 de unități Ioniq Electric

Publicat vineri, 06.10.2017 17:25 de Daniel Popescu

Hyundai a anunțat lansarea unui serviciu de car-sharing în Amsterdam care va include 100 de mașini electrice Ioniq Electric. Prețul pentru o zi este de 60 de euro.

Hyundai a devenit ultimul constructor care alege să promoveze mașinile electrice prin intermediul unui serviciu de car-sharing într-unul dintre marile orașe europene. Constructorul sud-coreean a ales ca baza orașul Amsterdam, acolo unde va livra 100 de unități Ioniq Electric.

Potrivit celor de la Hyundai, clienții sunt liberi să călătorească pe tot teritoriul Olandei. Pentru a utiliza serviciul, clienții interesați trebuie doar să se înregistreze pe platforma online IONIQcarsharing.nl și să descarce aplicația pentru sistemul de operare Android sau pentru iPhone.

Urmează înregistrarea în aplicație prin introducerea unor date personale, a datelor cardului bancar și a unei copii digitale a permisului de conducere. După completarea acestor pași, utilizatorul poate accesa și rezerva una dintre cele 100 de unități Hyundai Ioniq Electric.

Taxarea se face la alegerea utilizatorului, în funcție de intervalul de timp în care folosește mașina. Astfel, utilizarea unui Ioniq Electric în regim de car-sharing costa 0.25 euro pe minut, 12 euro pe oră sau 60 de euro pe zi.

Alți constructori care au lansat servicii de car-sharing sunt BMW, care are o flotă de 400 de unități i3 în Copenhaga, sau Renault, care a livrat 500 de unități Zoe pentru un serviciu similar în Madrid.

Via Electrek

 • Seat, sâmbătă, 07.10.2017 00:57

  de ce 100 si nu 1000? in marile orase..

 • vianu, sâmbătă, 07.10.2017 11:31

  tu ai impresia ca e ca datu' cu zarurile....

 • cristi, sâmbătă, 07.10.2017 17:41

  Stau si ma intreb ...la ce sa-ti mai cumperi masina in conditiile astea? Daca ai venituri stabile si onorabile, tara iti ofera: un transport in comun de nota zece(pt mers la servici, la shopping,la plimbareala), ai car-sharing pt tot teritoriul tarii pt vizite in alte orase sau pt orice altceva, ai avion pt excursii,city-break-uri,vacante, ai tax-uri civilizate pt urgente,etc. Deci, de ce sa ingropi banii intr-o masina? PS: m-am referit strict la Olanda...

 • eee, luni, 09.10.2017 06:29

  la 12 euro pe ora vine cam cat transportul in comun din Olanda, deci ar fi ok, daca primirea si livrarea sunt de asemena convenabile. Daca trebuie luata si dusa la o anumita parcare, ca la rent a car, mai bine lasa.