UPDATE: Ferrari își calcă pe inimă și mai construiește un exemplar LaFerrari Aperta pentru a-l scoate la licitație

de Bogdan Mirică
Luni, 04.09.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a decis să mai construiască un exemplar al supercarului decapotabil LaFerrari Aperta. Această ultimă unitate va fi scoasă la licitație în scopuri caritabile.

UPDATE 4.09.2017

Ferrari a publicat și primele imagini cu exemplarul special LaFerrari Aperta. Acesta va fi scos la licitație în 9 septembrie în cadrul evenimentului denumit "Leggenda e Passione", iar banii obținuți vor merge către organizația Salvați Copiii. 

Exemplarul este vopsit în culoarea Rosso Fuoco și integrează și linii acoperite în nuanța Bianco Italia. Interiorul a primit o tapițerie din Alcantara de culoare neagră, accesorii din fibră de carbon și cusături roșii. 

ȘTIREA INIȚIALĂ

Varianta decapotabilă a supercarului LaFerrari, denumită Aperta, a fost dezvoltată în secret și vândută înainte ca publicul să o vadă oficial. În toamna anului 2016, când și-a făcut apariția în cadrul Salonului Auto de la Paris, toate exemplarele LaFerrari Aperta erau epuizate.

Cei care nu au intrat pe lista clienților, deși aveau posibilitatea financiară de a plăti câteva milioane de euro, s-au lovit de prețuri uriașe pe piața second-hand. Unii dealeri vindeau Aperta și cu 7 milioane de dolari.

Cu o asemenea cerere, Ferrari s-a gândit să exploateze potențialul supercarului și a anunțat că va mai da naștere unui exemplar.

Va fi unitatea cu numărul 210 și va fi creată special pentru a fi vândută la o licitație caritabilă, organizată de RM Sothebys.

Urmareste Automarket
Italienii anticipează că mașina se va vinde cu un preț cuprins între 3 și 4 milioane de euro, însă, la cât de dorită a fost, ea ar putea sări de acest prag. Exemplarul Ferrari LaFerrari Aperta va fi expus într-o culoare specială, cu elemente de personalizare unice.

Sub caroserie se va ascunde însă același ansamblu hibrid, compus dintr-un motor V12 de 6.2 litri și 800 de cai și un motor electric de 163 de cai.

Puterea totală a decapotabilei este de 963 de cai putere, iar accelerația de la 0 la 100 de km/h se face în doar 3 secunde. 

Comentarii (4)

  • Siyah akrep
    Citez ,, Unii dealeri vindeau Aperta și cu 7 milioane de dolari. '' 1,2,3 si :)))))))))))))))))))
    Si cine a fost prostul care a dar suma asta pe el ? E cumva o clasica deosebita sa isi merite banii ? Mi se pare ridicol de scumpa la cum arata si ce face....cu banii aia intri in posesia unui Koenigsegg Regera custom care e la ani lumina la orice capitol fata de Ferrari !
    7 9
  • Stau si ma intreb: cand au mai produs un LaFerrari pentru victimele nu mai stiu carui cutremur, oare si atunci si-au calcat pe inima?

    Ma fratilor, ce titluri penibile, de toata jena.
    12 6
  • Siyah akrep
    Citez ,, Unii dealeri vindeau Aperta și cu 7 milioane de dolari. '' 1,2,3 si :)))))))))))))))))))
    Si cine a fost prostul care a dar suma asta pe el ? E cumva o clasica deosebita sa isi merite banii ? Mi se pare ridicol de scumpa la cum arata si ce face....cu banii aia intri in posesia unui Koenigsegg Regera custom care e la ani lumina la orice capitol fata de Ferrari !!
    6 6
  • @nume

    Nu-i ma critica ca, desi ai dreptate, vei primi un avertisment belicos din partea Domnului Mester, prin care vei fi amenintat cu cenzura. Doar frica de a fi cenzurat ma impiedica sa nu semnalez, pe langa titlu si alte exprimari gangave din text ...
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru