BMW continuă povestea în motorsport: au fost făcute primele teste oficiale cu M8 GTE

Publicat marţi, 25.07.2017 10:38 de Cornel Șocariciu

BMW a realizat primele teste oficiale cu viitorul M8 GTE. Modelul va debuta oficial în cursa de 24 de ore de la Daytona, eveniment programat pentru începutul anului viitor.

La finalul lunii mai, BMW a prezentat noul Seria 8 Concept, un prototip care anunță dezvoltarea unui urmaș pentru Seria 8. La scurt timp după lansare, nemții au publicat și o serie de imagini cu o versiune de performanță M8.

Tot atunci, oficialii BMW au anunțat că, în paralele, dezvoltă și o variantă de circuit denumită M8 GTE. Aici voiam să ajungem. Primele teste oficiale cu BMW M8 GTE au avut loc pe circuitul de la Lausitzring.

Piloții Martin Tomczyk și Maxime Martin au urcat pe rând în cockpitul prototipului german și au avut la dispoziție trei zile pentru a oferi informații prețioase cu privire la comportamentul mașinii. În cadrul testelor a fost prezent și Jens Marquardt, directorul BMW Motorsport.

"Să văd BMW M8 GTE pe circuit mă face să fiu foarte mândru. Pentru început, obiectivul unui test precum acesta este, fără îndoială, adaptarea cu maşina. De această dată accentul  a fost pus pe siguranţă și mai puțin pe partea de performanţe", a declarat oficialul BMW.

Nemții vor continua testele atât pe circuite din Europa, cât și din America de Nord, urmând ca debutul oficial să aibă loc în luna ianuarie a anului viitor cu ocazia cursei de 24 de ore de la Daytona din SUA. De asemenea, BMW o să aducă noul M8 GTE și în cadrul cursei de 24 de ore de la Le Mans.