Noua generație Dacia Duster nu va avea versiune cu 7 locuri: "Nu este în planuri, puteți să uitați de asta"

Publicat vineri, 21.07.2017 14:09 de Daniel Popescu

Dacia a confirmat oficial că noua generație Duster nu va avea versiune cu 7 locuri, întrucât aceasta ar pierde o parte dintre capabilitățile de 4x4.

Noua generație Dacia Duster va fi dezvăluită cu ocazia Salonului Auto de la Franfurt de la jumătatea lunii septembrie, însă este deja testată de constructorul român.

Una dintre ipotezele care au circulat până în prezent se referă la disponibilitatea unei versiuni cu 7 locuri, însă informațiile au fost negate oficial de Francois Mariotte, directorul comercial al mărcii la nivel global. Acesta a explicat că noul Duster nu va avea versiune cu 7 locuri ca urmare a faptului că acest lucru ar conduce la pierderea unor calități ale SUV-ului românesc.

"Prioritatea este să păstrăm toate punctele forte ale actualului model, iar una dintre aceste părți este șasiul. Nu există nicio cale de a transforma o mașină cu 5 locuri într-una cu 7 locuri, pentru că pierzi din caracterul compact și din capabilitățile 4x4. Știu că există multe zvonuri despre un Duster cu 7 locuri, dar nu este în plan. Puteți uita de asta", a declarat el pentru publicația britanică Auto Express.

Mariotte a confirmat de asemenea lansarea noului model la Frankfurt, însă există speculații că primele fotografii oficiale vor fi dezvăluite în cursul lunii august.

Primele imagini surprinse de fotografi cu noul Duster camuflat pe șosele din Spania sugerează că SUV-ul va suferi mai degrabă schimbări minore de design. De exemplu, grila frontală va rămâne practic nemodificată, la fel ca și forma generală a caroseriei.

Via Auto Express

 • Adi, vineri, 21.07.2017 14:40

  Citez ,, noul Duster camuflat pe șosele din Spania sugerează că SUV-ul va suferi mai degrabă schimbări minore de design.'' CEEEEEEE ? Pai la spate Duster e una din cele mai urate masini de pe piata. Are nevoie de schimbari majore de design. Ar fi o greseala sa o modifice putin....

 • ironR, vineri, 21.07.2017 16:01

  Deja modelele mai noi de Logan si Sandero/Sandero Stepway impart aceleasi faruri/stopuri. Probabil acele mici modificari se refera la asta, ca unele piese de design exterior sa fie impartite cu logan si sandero...asta inseamna low cost!

 • Alibaba, vineri, 21.07.2017 16:18

  Masina are un design schimbat total, bordul va fi orientat usor catre sofer, volan cu patru spite , mai mic,mai multe nu pot sa spun din cauza clauzei de confidentialitate.

 • @Alibaba, vineri, 21.07.2017 16:30

  atentie mare la clauza aia! deja incepi sa aluneci pe panta deznadejdii...

 • Alibaba, vineri, 21.07.2017 16:44

  Ai baut ceva?

 • Eugenia, vineri, 21.07.2017 19:23

  Deci confirma ca va avea tot sasiul vechi adica platforma de la primul Logan. Nu inteleg cum exista oameni care dau 17.000 pe asa ceva. Aceelasi sasiu inseamna aceeasi protectie la impact adica celebrele 3 stele....Chiar nu inteleg cat mai cred ei ca pot sa traga de platforma asta imbatranita pe care nu o inlocuiesc de dragul profitului maxim....

 • @Alibaba, @@Alibaba, vineri, 21.07.2017 21:41

  Cand colegii de showroom, care au fost in teambuilding, nu se mai inteleg intre ei rezulta o discutie ca a voastra. Involuntar "se da afara din casa". :)))

 • @Eugenia, sâmbătă, 22.07.2017 12:31

  Ei au spus ca folosesc platforma de la Qashqai-ul vechi, deci nu este aceeasi.

 • Edik, sâmbătă, 22.07.2017 19:53

  Duster este un SUV compact de succes !! Nu se adresează celor cu BMW clar dar la nivelul lui este de succes. Să faci de 7 locuri ar fi o greşeală, eventual un alt model nou "Buster" cu 7 locuri poate ar avea cerere.

 • hazard, duminică, 23.07.2017 20:56

  si sa-i pui airbag cortina air ar fi o greseala, e de succes oricum. Sa zicem merci ca ne dau roti.

 • @Edik, luni, 24.07.2017 10:30

  Daca spuneau cei de la Renault ca 7 Duster va avea 7 locuri, pentru ca 5 locuri sunt o greseala, trecutul tau pe-aici imi spune ca ai fi sustinut acelasi lucru. Cam asa era si pe vremea lui 'ceasca. Toto poporul zicea ca el, ca era inteleptul planeti. :D Si nu are cum sa se ofere 7 locuri pentru ca asta inseamna costuri suplimentare. Iar Renault nu vrea sa le aiba. Merge si asa si spunem la popor ca sunt destule si 5. Iar tu repeti ce zice nenea si iti dai... pardon, primesti voturi pozitive. :D