Vremuri mai bune pentru Lotus: marca britanică a fost preluată de chinezii de la Geely, actualii patroni Volvo

Publicat miercuri, 24.05.2017 15:47 de Bogdan Mirică

Geely, brandul chinezesc care deține Volvo, a anunțat oficial preluarea a 51% din acțiunile mărcii engleze Lotus. Semnarea tranzacției se va face în iulie.

În 2010, Geely cumpăra Volvo și dădea naștere unui val de critici. Fanii brandului se temeau că investitorii chinezi vor pune pe butuci brandul suedez care se străduia să supraviețuiască. La șapte ani de atunci, Volvo are o gamă întinerită, vânzările sale sunt la un nivel record, iar planurile de viitor sunt cât se poate de roz.

În acest context, preluarea Lotus de către același conglomerat chinez nu poate fi decât o veste bună. Geely a anunțat că a achiziționat 51% din acțiunile Lotus de la Proton, compania care deținea până în prezent marca britanică.

De altfel, Geely va prelua 49.9% și din acțiunile Proton. Tranzacția se va semna în luna iulie și de atunci înainte Lotus va putea avea acces la o infuzie de capital menită să relanseze brandul sportiv, care s-a străduit din greu să întinerească gama sa actuală.

Geely a promis că va accelera dezvoltarea noilor tehnologii și lansarea unor supercaruri. Dacă ne aducem aminte, în urmă cu șapte ani, Lotus pregătea o ofensivă puternică, lansând cinci concepte în același timp în segmentul în care activează acum Lamborghini și Ferrari. Cele cinci concepte care ar fi trebuit să se materializeze în supercaruri. Situația financiară instabilă i-a făcut însă pe britanici să abandoneze planurile.

 • Arogantul, miercuri, 24.05.2017 16:41

  Geely a facut miscarea asta ca sa le dea platforma CME de la volvo, si vor dezvolta supercaruri electrice si / sau hibride, concurenta pt tesla.

 • LR, miercuri, 24.05.2017 22:53

  Interesant. Toți vor să își măsoare puterile cu Tesla.

 • Arogantul, joi, 25.05.2017 14:06

  LR o sa pateasca si tesla ce a patit apple or sa fie intrecuti de altii care ofera produse din ce in ce mai bune, pana or sa ajunga sa fie chiar mai bune, dar la un pret net inferior.

 • @LR, joi, 25.05.2017 15:47

  Poate vor sa-si masoare puterile cu Renault si Nissan. Ca ei au fost printre primii constructori de talie mondiala care au oferit asa ceva in serie mare. Iar despre chestia cum ca Tesla va ajunge ca Apple... adevarul e ca de-asta Apple e aproape de faliment. Ca vine concurenta cu ceva mai bun. Se spune asa de ani de zile. Si uite ca ziua aia nu mai vine odata... Sa ajuga Tesla precum Apple. Doamne ajuta!