Salonul Auto de la Geneva 2017

Supercarul Aston Martin, dezvoltat împreună cu Red Bull, primește un nume legendar: Aston Martin Valkyrie

Publicat Luni, 06.03.2017
de Daniel Popescu
Comenteaza 0
Supercarul Aston Martin, dezvoltat împreună cu Red Bull, primește un nume legendar: Aston Martin Valkyrie - Poza 1
Aston Martin Valkyrie este numele oficial sub care va fi cunoscut de acum înainte supercarul dezvoltat împreună cu Red Bull. Numele provine de la un zeu din mitologia Norse.

La jumătatea anului trecut, Aston Martin a dezvăluit noul supercar AM-RB 001 dezvoltat împreună cu campioana mondială de Formula 1 Red Bull Racing. De atunci și până acum, constructorul britanic nu a furnizat prea multe detalii despre noul model, însă a anunțat că toate cele 150 de unități dedicate producției au fost deja vândute.

În ziua premergătoare deschiderii Salonului Auto de la Geneva, constructorul britanic a anunțat însă că numele oficial al supercarului va fi schimbat în Aston Martin Valkyrie. Britanicii continuă astfel tradiția modelelor care încep cu litera V, după Vantage, Virage, Vanquish și Vulcan, iar noul nume provine din mitologia Norse, în care Vlakyrie este un zeu care alegea cine trăiește și cine moare. Astfel, Valkyrie semnifică apariția celui mai puternic model lansat de Aston Martin.

Urmareste Automarket
Totuși, pentru moment, Aston Martin nu a furnizat prea multe detalii tehnice despre noul model, însă a confirmat că acesta va utiliza un motor aspirat V12 poziţionat central şi că va beneficia de un raport masă - putere 1:1, ceea ce înseamnă că va avea 1 CP pentru fiecare 1 kg.
Speculaţiile indică însă un propulsor Cosworth de 6.5 litri care să furnizeze circa 900 de cai putere.

"Aston Martin Valkyrie este o mașină specială care cere un nume remarcabil. Conotațiile de putere și onoare de a fi ales de un zeu sunt atât de pertinente pentru o mașină, încât numai câțiva norocoși vor avea parte de această experiență", spune Marek Reichman, Chief Creative Officer la Aston Martin.

Via Aston Martin


Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru