Noutăţi pentru Volvo S90, V90 şi XC90: versiune entry-level diesel D3, conectivitate Android Auto şi noi sisteme de siguranţă

de Daniel Popescu
Miercuri, 23.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo a anunţat o serie de îmbunatăţiri pentru gama 90, printre care se numără introducerea unei noi unităţi diesel, sisteme de siguranţă Slippery Road Alert şi Hazard Light Alert, dar şi conectivitate Android Auto.

Modelele de clasă mare Volvo S90 şi V90 şi SUV-ul XC90 vor primi începând din luna noiembrie câteva noutăţi atractive.

Cele 3 modele vor fi echipate cu o versiune entry-level de putere a motorului diesel cu patru cilindri de generație nouă. În varianta D3, acesta oferă un consum de 4.3 litri/100 km pe Volvo S90 şi emisii de 114 grame de dioxid de carbon pe kilometru în cazul utilizării unei cutii de viteze manuale. În plus, acest motor poate fi cuplat la o cutie de viteze automată cu 6 trepte şi este disponibil şi cu tracţiune integrală.

Volvo nu anunță puterea acestei noi versiuni, însă este foarte probabil că suedezii să păstreze cei 150 de cai putere care caracterizează versiunile D3 pe gamele celorlalte modele din gamă.

În plus, modelele vor fi compatibile şi cu sistemul Android Auto, după ce până acum puteau utiliza doar Apple CarPlay, iar hărţile din cadrul sistemului de navigaţie vor putea fi actualizate prin internet printr-o funcţie numită Over-The-Air.

Android Auto

De asemenea, S90, V90 şi XC90 vor fi echipate cu două noi sisteme de siguranţă care vor fi disponibile în prima fază în Suedia și Norvegia, dar care vor fi lansate ulterior pe restul piețelor pe care ste prezentă marca scandinavă. Aşa cum sugerează şi numele său, sistemul Slippery Road Alert colectează date de la alţi şoferi Volvo aflaţi pe acelaşi traseu şi te avertizează atunci când te apropii de o zonă în care carosabilul devine alunecos.

Slippery Road Alert

Între timp, Hazard Light Alert te avertizează că şoferii din faţă au activat avariile în urma unor probleme, sistem util în cazul unor drumuri cu vizibilitate redusă.

Ambele sisteme vor fi disponibile ulterior şi pe alte pieţe decât cele nordice. "Credem că transmiterea informaţiilor despre siguranţă este o metodă utilă pentru a folosi informaţiile pe care le obţine o maşină", spune Peter Mertens, vicepreşedinte al centrului de cercetare şi dezvoltare Volvo.

Hazard Light Alert

Nu în ultimul rând, S90 şi V90 vor beneficia şi de o culoare exterioară nouă, o nuanţă de maro cunoscută oficial sub numele Maple Brown.

Via Volvo

Comentarii (7)

  • someone
    ati uitat niste date importante despre noul motor: putere, cuplu, turatii .
    dar chiar si cu aceste date lipsa, acel v90 din poza inca arata superb.
    7 1
  • @someone: Volvo nu a dezvaluit inca puterea motorului pentru cele 3 modele.
    2 0
  • eu stiam ca toate motoarele Drive-E sunt in 4 cilindri
    0 0
  • someone
    @daniel: my bad, m-am cam grabit, asa-i? dar ciudata abordarea lor, in acest caz
    0 0
  • ziaristiilu'peste
    Daniele,
    Astea or fi noutati pentru tine, dar Volvo are motoare diesel in 4 cilindri in seria 90 inca de la lansare. Daca nu ma inseala memoria, inca de la vechiul XC70, fara AWD, apoi XC90 si S/V90.
    Nu trebuie sa ma crezi pe mine, du-te si te uite pe site -ul Volvo sau vezi articolele mai vechi AM.
    1 0
  • deci pe varful de gama, volvo nu are inca android auto, eu am la opel astra din primavara
    2 3
  • @gabi....da, primavara asta a fost un an bun la Opel...dar..totusi..tu ai Opel...
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru