Daruri pentru americani: Volkswagen lansează Passat GT, un concept care are "potenţial" să intre în producţie

Publicat marţi, 15.11.2016 13:15 de Daniel Popescu

Volkswagen Passat GT este un concept care poate anticipa un viitor model de serie al constructorului şi include peste 20 de schimbări de design comparativ cu Passat-ul clasic.

La mai bine de un an după izbucnirea scandalului Dieselgate, Volkswagen s-a gândit să-i răsplătească pe clienţii săi americani cu un concept bazat pe modelul de clasa D Passat.

Pe numele său Volkswagen Passat GT, conceptul beneficiază de peste 20 de schimbări de design, printre care se numără o suspensie mai joasă, o grilă modificată cu linii roşii, un plafon negru, o uşoară modificare a blocurilor optice LED sau o evacuare dubla.

La interior, constructorul german a optat pentru utilizarea fibrei de carbon pentru panoul de bord şi pentru scaune sport cu o combinaţie de negru şi gri. Din punct de vedere tehnic, conceptul utilizează acelaşi motor V6 de 3.6 litri şi 280 de cai putere cuplat la o cutie de viteze automată DSG cu 6 trepte.

Designul a fost realizat de centrul de inginerie din America de Nord al Volkswagen pe baza feedback-ului primit de la dealeri şi clienţi, iar producătorul afirmă că acesta are potenţialul de a intra în producţie de serie, fără să ofere însă detalii suplimentare.

"Avem libertatea şi responsabilitatea de a imagina viitorul maşinilor nord-americane aici, în Statele Unite, prin combinarea resurselor de inginerie din jurul lumii cu perspectiva noastră unică şi echipa noastră locală", spune Matthias Erb, şeful de inginerie al Volkswagen America de Nord.

Via Volkswagen

  • dan_grc, marţi, 15.11.2016 13:50

    Vechiul Passat. Cadou ! Au muncit ceva la el.

  • q, marţi, 15.11.2016 14:31

    asta-i vechiul destinat pietei americane...

  • andrei, marţi, 15.11.2016 15:57

    hai frate, chiar asa? frana de mana ne-electronica? jesus, s-au intors in timp vreo 4 ani minim. arata straniu fata de astea cu frana electronica. si motorul ala e un dinozaur, tipic pietei SUA