Se întâmplă în Mama Rusie. Fabrică de uleiuri auto contrafăcute cu o rețetă de vis: venituri de 13 milioane de euro pe lună

de Mircea Meşter
Marti, 05.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Povestea pare simplă: se iau 4 hale dezafectate de la marginea Moscovei, se angajează ilegal câteva zeci de imigranți intrațim ilegal în Rusia și se produce ulei contrafăcut cu etichete celebre. Dacă nu ești prins, ești milionar în euro.

Atunci când vine vremea reviziei mașinii tale, știi foarte bine că un ulei de calitate face toți banii. Iar când bugetul îți permite, ai încredere în faptul că lubrifianții produși de marile companii îți ajută motorul să trăiască ceva mai mult decât ar face-o în momentul în care faci compromisuri și mizezi pe un ulei mai ieftin și cu nume dubios. E o chestiune de încredere, până la urmă. Dacă marca de la care ai cumpărat mașina îți recomandă un anume tip de ulei de motor, e clar că nu prea ai cum să dai greș utilizându-l.

Nu și dacă locuiești în Rusia. Asta pentru că patria care redefinește pirateria reușește să ne dea exemple din ce în ce mai intersante la acest capitol. Iar ultima astfel de veste vine dinspre suburbiile Moscovei, acolo unde doi tineri cu spirit întreprinzător au construit o adevărată fabrică de uleiuri contrafăcute. 

Esential 12.6 milioane de euro pe lună erau veniturile recente ale fabricii ilegale de lubrifianți auto de la marginea Moscovei.
Totul se întâmplă în patru depozite despre care autoritățile știau că sunt dezafectate și părăsite, dar care adăposteau de fapt o adevărată linie de producție de lubrifianți la care lucrau, angajați "la negru", imigranți sosiți ilegal în Rusia. În momentul în care polițiștii ruși au descoperit afacerea ilegală care se derula cu succes la marginea capitalei, aceștia au găsit ulei de calitate proastă sosit din Belarus în cantități industriale, recipiente ieftine care urmau să fie umplute cu lubrifiantul contrafăcut și etichete care le imitau perfect pe cele regăsite pe produsele unor branduri ca Mobil 1, Shell, Elf, Castrol, BP sau Liqui Moly.

Afacerea ilegală deținută de cei doi ruși se dezvoltase atât de mult în ultima perioadă, încă veniturile lunare ale fabricii de ulei contrafăcut se ridicau la un miliard de ruble, echivalent al aproape 13 milioane de euro.

Conform autorităților rusești, uleiurile erau vândute în Moscova și în împrejurimi.

Dar, dacă ne permiteți un sfat, în locul vostru am fi ceva mai atenți în următoarea perioadă cu locul de unde ne cumpărăm lubrifianții auto. Nu de alta, dar tentaculele rusești s-au regăsit și se regăsesc în comerțul românesc de câteva zeci bune de ani.

via Automotorblog
(pont venit de la Marius Web, unul dintre prietenii Automarket de pe Facebook)

Comentarii (10)

  • hazard
    Nici vodka ruseasca nu mai e ce era pe vremuri. Acum o prefer pe cea finlandeza ;)
    28 0
  • @hazard

    Iti recomand calduros Ruski Standard , Pyati Ozer, Staraia Moscva sau Kremlin. Incearca si ai sa vezi ca rusii se pricep sa faca vodka de cea mai buna calitate.

    on toppic

    Mi se pare important faptul ca politia rusa isi face treaba si aceste retele sunt desfiintate. La cat pertrol este in Rusia ar fi culmea sa nu se dezvolte o industrie clandestina cu produse petroliere. Noi neavand petrol excelam la capitolul bauturi alcoolice contrafacute.
    21 6
  • La Mulți Ani tuturor!
    Misha, așa o fi cum zici, în privința "vutchii" rusești. Dar cum o deosebești de votca falsificată? Ca să nu risc, savurez o țuică de casă :)
    Referitor la uleiuri auto, cred că poți să iei țeapă chiar și în reprezentanțe auto. La noi s-au întâmplat / văzut / auzit multe. Se întâmplă și la case mai mari.
    17 0
  • AndreiRN
    Pragmatismul intotdeauna va exista.
    6 1
  • Ce mi se pare fascinant e felul cum au reusit sa copieze forma / culoarea recipientelor originale. Trebuie ceva tehnica pentru asta.
    4 0
  • la uleiuri e ca la parfumuri, iti trebuie un chimist si un loc in care sa faci productia.
    6 0
  • LR

    Pai, o deosebesti dupa gust -::)). Lasand gluma la o parte. Mergi intr-un magazin rusesc (in Bucuresti sunt cateva) si cere o vodka buna, In mod cert nu vei fi deazamagit --:::))
    3 0
  • Pentru hazard.
    Vodca finlandeza nu mai este de multi ani.
    Finlandia vodka s fost vanduta unei firme din USA
    de ce nu un produs de calitate fabricat in Romania?
    1 0
  • @Juliu

    Pentru ca era vorba despre ...vodka.
    1 0
  • Asta este motivul pentru care eu ocolesc marcile consacrate. Chestiunea este valabila si pentru piese. Stiu, o sa-mi spuneti ca si cele non-name sunt poate la fel de proaste. Dar daca va uitati cu atentie pe net la adresa producatorului, la locatia unde le produce (acum este acces si pe harta) la certificarile acestuia veti gasi cu siguranta si uleiuri si piese cu un raport calitate-pret foarte bun dar si cu garantia ca acel produs respecta cu adevarat prescriptiile cerute!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru