Evrika! Volkswagen a găsit o soluție pentru repararea mașinilor afectate de scandalul Dieselgate

de Bogdan Mirică
Marti, 24.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a confirmat că a depus deja o soluție pentru remedierea problemelor ieșite la iveală în scandalul Dieselgate. Ea trebuie să fie aprobată oficial înainte de a fi demarată o rechemare în service.

Criza VW: Tot ce trebuie să știi despre scandalul ”Dieselgate”

La două luni de la izbucnirea scandalului Dieselgate, Volkswagen a găsit o soluție pentru remedierea mașinilor echipate cu softul de păcălire a emisiilor.

Însă, înainte de a trece la treabă, grupul german are nevoie de aprobarea autorităților americane. Motiv pentru care soluția de reparare a celor 482.000 de mașini diesel vândute în SUA a fost depusă la Agenția de Mediu și la un organism al calității aerului din California. Cele două entități urmează să evalueze soluția propusă de inginerii Volkswagen și să aprobe un plan de rechemare a mașinilor în service.

Organizația din California a vrut să specifice de la bun început că remedierea Volkswagen trebuie nu doar să înlăture softul de fraudare, ci și să păstreze intacte siguranța, fiabilitatea și eficiența mașinilor afectate.

Esential 482.000 de mașini echipate cu motorul 2.0 TDI sunt afectate de scandalul Dieselgate în Statele Unite.
Grupul VAG a confirmat pentru o publicație americană de profil că a depus un plan solid pentru rechemarea și repararea mașinilor afectate, însă remedierea vizează doar vehiculele echipate cu motorul 2.0 TDI.
Modelele echipate cu agregatul V6 TDI de 3.0 litri, inclus și el pe lista neagră, trebuie să mai aștepte.

Între timp, mai mulți senatori americani susțin că Volkswagen ar trebui să cumpere de la clienții săi mașinile cu probleme. Aceștia vor ca germanii să le ofere clienților un preț bun, calculat la valoarea de dinainte de izbucnirea scandalului. Tot ei susțin că cei 1000 de dolari oferit celor afectați este o ”compensație palidă.”

Comentarii (7)

  • "Intre timp, mai mulți senatori americani susțin că Volkswagen ar trebui să cumpere de la clienții săi mașinile cu probleme. Aceștia vor ca germanii să le ofere clienților un preț bun, calculat la valoarea de dinainte de izbucnirea scandalului. Tot ei susțin că cei 1000 de dolari oferit celor afectați este o ”compensație palidă.”"

    Daca o companie Americana, GM gen, s-ar fi aflat in situatia asta, compensatia ar fi constant in bilete la Disneyland si cu asta basta. Dar asa, ca nu-s americani si mai ales nemti, trebuie arsi bine.
    Normal ca cer sa li se cumpere masinile inapoi, ca doar trebuie cumparate altele in loc, car nu vor nemtesti ci Americane. Ah... don't you just love the Muricans ?
    33 17
  • pai daca senatori europei sunt nemti nu e destul de clar ? in europa vw scapa basma curata si nu da nici macar 1euro la clienti.
    29 3
  • Americanii stiu ce vor si stiu sa isi spuna punctul de vedere si nu accepta sa fie pacaliti pe banii lor cum sunt romanii!!! asta e problema!!
    19 3
  • @mowgli, macar daca am invata ceva din asta! Problema noastra este ca avem oameni de paie care pentru o manuta de bani se apleaca cu fundul dezgolit in fata oricui.

    Daca politicianul roman ar fi cu adevarat interesat in binele natiunii am fi lejer peste multi altii din jurul nostru. Asa, stim foarte bine cum sta treaba.
    10 3
  • Ce va mirati asa? Ce ar trebui sa faca politicienii americani? Sa protejeze o companie germana care le concureaza brandurile proprii? Sau sa-si protejeze proprii cetateni si companiile americane?
    Intotdeauna mi-a placut VW, dar una-i una alta-i alta. Au gresit, sa plateasca! Oricum in ultima vreme devenisera nesimtit de scumpi iar fiabilitatea era in cadere libera.
    17 4
  • @zarnesteanu, si asta. Eu insa ziceam ca nu cred ca senatorii Americani ar fi avut aceleasi pretentii, in cazul in care un constructor de'al lor ar fi dat-o-n bara.
    5 4
  • AndreiRN
    Offfffff, nationalismul si lipsa de ..... cunostinte,
    VW sunt CONSTRUITE in USA nu in Germania.
    Cea mai curata solutie ar fi sa fie obligati sa cumpere masinile inapoi si la un pret ridicat daca nu chiar de nou.
    6 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru