România, obligată să testeze maşinile Volkswagen pentru verificarea emisiilor de dioxid de carbon

de Daniel Popescu
Vineri, 06.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Uniunea Europeană solicită tuturor statelor membre şi, implicit, României, ca până la sfârşitul lunii noiembrie să verifice emisiile maşinilor Volkswagen comercializate în ţară.

Miza este încrederea publică. Avem nevoie de toate faptele şi de aplicarea cu rigurozitate a legislaţiei existente.

Purtator de cuvant
Comisia Europeana
Criza VW: tot ce trebuie să știi despre scandalul Dieselgate

Volkswagen a confirmat la începutul acestei săptămâni că a identificat emisii mai mari de dioxid de carbon la 800.000 de maşini comercializate în Europa, element care a stârnit o reacţie dură din partea autorităţilor europene.

În contextul unei lipse de încredere în producătorul german, Comisia Europeană a trimis o scrisoare tuturor statelor din Uniunea Europeană în care solicită ca fiecare ţară în parte să extindă cercetările şi pentru emisiile de dioxid de carbon.

Astfel, până la sfârşitul lunii noiembrie, România şi celelalte 27 de state membre trebuie să cerceteze modul în care Volkswagen a implementat sistemul prin care a păcălit testele de emisii. "Miza este încrederea publică. Avem nevoie de toate faptele şi de aplicarea cu rigurozitate a legislaţiei existente", a explicat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

Practic, România va efectua o serie de teste ale maşinilor Volkswagen pentru evaluarea emisiilor de dioxid de carbon.

În plus, Comisia Europeană a solicitat României să transmită câte maşini noi înmatriculate în 2012, 2013 şi 2014 au fost afectate de scandalul emisiilor.

Via Reuters

Comentarii (4)

  • Probabil era util sa publicati si seria motoarelor Euro5 care trebuie verificate...
    Sa va usurez unpic munca:
    "2009 to 2015 TDI Volkswagen Golf, Jetta, Beetle and Audi A3s, and the 2014 to 2015 Passat. All are powered by the company’s 2.0-liter turbodiesel four-cylinder engines"
    4 4
  • In primul rand VW, dar pe urma sa verifice toate masinile noi, daca mai sunt surprize ?? Asta daca scopul e protezarea mediului.
    7 2
  • bulgarov
    dar pe cele cu nr de vecin de sud ? cum ramane ?
    9 1
  • Începe ,,distracția,, vw.
    7 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru