Cazul Volkswagen: angajaţii care mărturisesc implicarea în scandalul emisiilor nu vor fi concediaţi

de Daniel Popescu
Duminica, 01.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen apelează la măsuri radicale pentru aflarea vinovaţilor în scandalul emisiilor: germanii promit că angajaţii care spun tot ce ştiu despre acest caz nu vor fi concediaţi.

Angajaţii care colaborează cu anchetatorii şi oferă voluntar informaţii despre implicarea în acest caz vor primi imunitate din partea companiei.


Criza VW: Tot ce trebuie să știi despre scandalul ”Dieselgate”

Volkswagen este sub presiune să ofere anchetatorilor americani informaţii concrete despre modul în care a fost implementat software-ul care a permis păcălirea testelor de emisii pentru maşinile cu motoare diesel. În încercarea de a afla cât mai multe amănunte despre acest caz, oficialii Volkswagen au apelat la o măsură radicală.

Astfel, angajaţii care colaborează cu anchetatorii şi oferă voluntar informaţii despre implicarea în acest caz vor primi imunitate din partea companiei. Practic, Volkswagen promite acestor angajaţi că nu vor fi concediaţi şi că nu vor fi nevoiţi să plătească despăgubiri financiare. Această măsură nu se aplică însă membrilor consiliului de administraţie şi managerilor cu salarii mari.

Informaţiile au fost dezvăluite de publicaţia Sueddeutsche Zeitung şi posturile de televiziune NRD şi WDR, iar Volkswagen a refuzat să comenteze aceste date.

În Statele Unite, constructorul german a angajat compania de consultanţă Deloitte şi firma de avocatură Jones Day pentru a identifica mecanismul prin care a fost posibilă implementarea sistemelor pentru fraudarea testelor de consum.

Via Reuters

Comentarii (3)

  • andi77
    Cei care marturisesc vor fi pastrati...ceilalti, care nu stiu nimic, vor fi dati afara.
    12 4
  • o mizerie tot cazul asta. cine sa marturiseasca. toti directorii stiau ce naiba nu a venit un spiridus si poc gata a pus softu. asta ca sa nu mai zic demodificarea legislatiei cu majoarea limitei fata de cea existenta cu pana la de 2 ori. pe principiu da nu a fost bine ce a fost acum totusi masinile corespund de ce sa le mai repara, lasa i sa faca bani ca sunt destui idioti care cumpara vw indiferent de ce e.
    2 3
  • Pai deh, trebuie angajati cu experienta pentru urmatoarele softuri de fraierie a emisiilor....
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru