Volvo lansează o maşină electrică în 2019. Până atunci, V40 facelift va avea platformă nouă şi va fi şi hibrid

de Mircea Meșter
Joi, 15.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Suedezii de la Volvo au detaliat astăzi câteva dintre planurile de viitor în ceea ce priveşte hibridizarea şi electrificarea propriei game. Anul 2019 va aduce o primă maşină 100% electrică în gama mărcii.

Volvo este cea mai nouă marcă intrată în hora maşinilor electrice. Într-un comunicat oficial publicat astăzi pe site-ul oficial de presă al mărcii suedeze, construcrtorul scandinav anunţă că anul 2019 va aduce primul model full-electric în gama proprie, acesta urmând să beneficieze de experianţa adunată de Volvo după lansarea lui V60 Plug-in Hybrid (diesel-electric) şi mai ales a versiunii hibride cu încărcare la priză a noii generaţii XC90.

"Credem că a sosit timpul pentru ca maşinile electrice să nu mai reprezinte o nişă şi să ajungă un fenomen mainstream. Suntem încrezători că la doi ani de la prezentarea primului nostru astfel de model vom avea 10% din vânzări ţintite pe maşini electrice", spune Hakan Samuelsson în comunicatul oficial al mărcii suedeze.

Conform planului pe următorii ani ai mărcii din Goteborg, Volvo va prezenta în următoarea perioadă atât viitorul S90, viitor concurent direct cu Audi A6, BMW Seria 5 şi Mercedes E-Klasse, dar şi viitorul V40, model care va fi construit pe o platformă nouă, dedicată modelelor de segment compact în gama suedezilor.

Dacă noul S90 ar trebui să fie prezentat în cadrul Salonului Auto de la Geneva din 2016, V40 facelift cu platformă modificată şi motoare preluate din noua familie Drive-E de la Volvo va fi prezentat de asemenea la anul, dar va intra în producţie în fabrica din belgia în 2017. Noul V40 va beneficia în plus şi de o versiune hibridă care va fi anunţată odată cu schimbările estetice.

via Volvo

Comentarii (2)

  • Ce cutie urata!
    1 5
  • Volvo e pe val, si-au creat o imagine buna. Ma asteptam sa intre de acum pe teritoriul lui Tesla pentru ca imaginea de inovatori in ale sigurantei ii ajuta. Plus hibrizi.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru