Porsche a umplut golul lăsat de plecarea lui Matthias Muller în fruntea Grupului Volkswagen

de Bogdan Mirică
Miercuri, 30.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a ales un nou președinte în locul lui Matthias Muller, plecat să salveze întregul Grup Volkswagen. Omul care va conduce constructorul din Stuttgart se numește Oliver Blume și a răspuns de producția supercarului 918 Spyder.

Criza Volkswagen: tot ce trebuie să știi despre scandalul "Dieselgate"

Plecarea lui Matthias Muller în fruntea Grupului Volkswagen a lăsat un loc gol în vârful ierarhiei Porsche. Locul va fi acoperit începând cu 1 octombrie de Oliver Blume, noul președinte Porsche, în vârstă de 47 de ani, fost coordonator al activităților de producție și logistică ale constructorului din Stuttgart.

Mutarea lui Blume în fruntea companiei ar trebui să ofere continuitate pentru Porsche. El este susținut de Uwe Huck, șeful sindicatului Porsche: ”Încă din 2010, Matthias Muller a fost un adevărat motor pentru companie. El face parte din ADN-ul Porsche, iar plecarea sa nu ne face tocmai fericiți. Cu toate acestea, știm că Oliver Blume va reuși să ducă mai departe misiunea lui Muller. În plus, decizia de a numi un om familiarizat cu producția este una extrem de curajoasă și bine gândită. Blume este un adevărat om Porsche”.

Esential 47 de ani are noul președinte Porsche.
Una din sarcinile lui Blume va fi aceea de a supraveghea modificările importante aduse la nivelul producției.
Porsche investește 1.1 miliarde de euro în următorii cinci ani, pentru a dezvolta și mai mult uzinele sale. O fabrică de motoare și una de caroserii vor lua naștere la Stuttgart, iar linia de asamblare de la Zuffenhausen va fi și ea extinsă. Odată cu finalizarea acestui upgrade, și Cayman va fi produs în totalitate aici, producția sa fiind momentan împărțită între Stuttgart și Osnabruck.

Blume a fost responsabil pentru dezvoltarea uzinei în care a luat naștere 918 Spyder, dar a supervizat și extinderea amplasamentului de la Leipzig, acolo unde se nasc în prezent Macan și Panamera.

Odată cu instalarea lui Blume, Porsche va avea și un nou director de vânzări și marketing, în persoana lui Detlev von Platen, omul care a condus divizia americană Porsche vreme de șapte ani. El își va începe activitatea de la 1 noiembrie, în locul lui Bernhard Maier, care la rândul său a fost desemnat să conducă consiliul director al Skoda.

Comentarii (3)

  • scamel
    iar ai zbarcit-o:
    M M plecat sa salveze intregul grup VW .cine intelege ???.
    1 1
  • Scorpionul_negru
    Sa vedem ca berlina concurenta cu Maserati Ghibli, BMW seria 5 si altele din clasa va face ! Sper sa ii reuseasca. Asa au promis ca o sa scoata o masina de clasa mare !
    Si bineinteles viitorul Cayenne si Panamera care sunt asteptate....astea si-au trait traiul !
    0 0
  • Winterkorn a primit cizma in partea dorsala de la actionari. A fost fortat sa "demisioneze" , n-a facut-o de bunavoie, stati linistiti.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru