Seat: 700.000 de mașini afectate de scandalul Dieselgate

de Mircea Meșter
Marti, 29.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ultima marcă din cadrul Grupului VW care nu anunțase numărul de unități afectate în urma scandalului Dieselgate era Seat. Astăzi am aflat câte mașini TDI Euro 5 dotate cu software-ul fraudulos a vândut Seat la nivel mondial: 700.000 de unități.

Criza Volkswagen: tot ce trebuie să știi despre scandalul "Dieselgate"

După ce Audi și Skoda au anunțat ieri "cota-parte" pe care o are fiecare marcă în cadrul celor 11 milioane de mașini din toată lumea care au instalat softul care poate manipula testele de emisii, spaniolii de la SEAT anunță și ei astăzi oficial că au vândut 700.000 de mașini care beneficiază de aportul software-ului ilegal.

La fel ca în cazul celorlalte mărci ale Grupului care utilizează motoarele TDI Euro 5 afectate, Seat susține că analizează posibilitățile de aducere la standarde corecte a mașinilor afectate de această problemă. Conform comunicatului oficial al mărcii iberice, dealerii spanioli ai mărcilor din cadrul Grupului VW mai au în stocuri în jur de 3000 de mașini dotate cu motoarele Euro 5 afectate, însă vânzările acestora sunt blocate până la noi ordine venite dinspre conducerea diviziei spaniole.

Seat a anunțat în paralel că va implementa pe site-ul oficial o facilitate de căutare pentru ca toți clienții să verifice dacă mașinile achiziționate de ei sunt subiectul unui recall ulterior. Între timp, clienții vor începe să fie contactați pentru ca mașinile lor să fie testate gratuit la service-urile autorizate.

Via ElMundo

Comentarii (4)

  • Dumitru
    Abia 700 000?
    Subtire!

    se vede ca sunt latini neputinciosi....
    Pana si Skoda are mai mult!
    nici macar poluare nu le-au impartit cei de la Das Auto!
    11 4
  • Cifrele astea sunt infernale! Voi va dati seama de amploarea inselatoriei?
    8 1
  • tocmai mi-am comandat un leon diesel. nu ma intereseaza daca poluez sau nu. in momentul de fata nu ai ce alte masini sa iti cumperi decat din grupul VAG. testat oferta la toate marcile si toate sunt muult sub asteptari din toate punctele de vedere(motoare, confort, pret, dotari). degeaba vor unii sa ii infunde pe cei de la VAG dar nu prea au cum.
    1 4
  • Traian
    @gelu

    Prostia si mojicia merg mana-n mana. Felicitari, te incadrezi perfect !
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru