Comitetul Executiv Volkswagen: ”Martin Winterkorn nu știa despre manipularea testelor de emisii”

de Bogdan Mirică
Joi, 24.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Într-un comunicat oficial, Comitetul Executiv Volkswagen susține că Martin Winterkorn nu știa despre manipularea testelor de emisii. Înlocuitorul președintelui demisionar va fi ales la finalul acestei săptămâni.

CRIZA VW: Tot ce trebuie să știi despre cazul Dieselgate

După ce Martin Winterkorn a decis să se retragă din funcția de CEO al Grupului Volkswagen, Comitetul Executiv al conglomeratului german a emis un comunicat de presă în care trasează direcția viitoarelor investigații și clarifică poziția lui Winterkorn în acest scandal.

Oficialii Volkswagen dau asigurări că incidentele vor fi clarificate și că încrederea publicului va fi recâștigată. Tot ei sunt de acord că scandalul a afectat grav din punct de vedere economic compania și că reputația a fost serios zdruncinată.

Despre Martin Winterkorn se spun cuvinte de laudă, fiind omul care a transformat compania într-una globală. În același comunicat de presă, Comitetul Executiv VAG apreciază decizia onorabilă a acestuia de a-și asuma răspunderea și a demisiona pentru a permite restartul companiei. Cel mai important detaliu subliniat în comunicat este acela că Winterkorn nu avea cunoștință despre manipularea datelor de emisii.

Urmareste Automarket

Un înlocuitor pentru Winterkorn va fi anunțat la finalul acestei săptămâni, în cadrul unei întâlniri a membrilor din conducere.

De asemenea, Comitetul Executiv susține că ancheta internă continuă într-un ritm alert, iar participanții la fraudarea testelor de consum vor fi aduși în fața justiției.

Mai multe demiteri sunt așteptate în perioada imediat următoare, când va fi înființat și un comitet special, capabil să gestioneze situația, să pregătească o serie de compensații și să lucreze la recâștigarea încrederii publicului. La nivel mondial.

Comentarii (5)

  • De parca mai poti avea incredere in astia...mint cum respira.
    24 5
  • Stai sa vezi si la BMW, un model depaseste cu peste 15 ori valoarea Nox testata.
    Se vor afla toate magariile curand.
    8 10
  • Nu de 15, dar esti pe aproape 11,88 - BMW X3.
    http://www.presseportal.de/pm/53065/3130280
    Au inceput si germanii sa se faulteze intre ei.
    Prin America deja a inceput isteria. Vor oamenii sa-si vanda Passat-urile diesel. Unii se vor imbogati frumusel pe tema asta.
    6 3
  • Dacă pe piața americană ăștia umbla cu escrocherii oare cum or fi mașinile lor pe piața noastră ?
    Cam multe vw la vânzare cu vechime de 2-3 ani ( un telefon mobil parcă ține mai mult).
    7 2
  • Da iata ce fain si-a demarat Volkswagen campania de vanzari. Toata lumea citeste articolele. Numele marcii apare peste tot. Supper!
    Dintr-o chestie simpla si usor de resoftat a iesit o foarte buna strategie de marketing.
    Foarte abil si inteligent. :)
    Bravo !
    Nici nu ma indoiesc , reusita este garantata !
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru