Subaru XV Crosstrek Hybrid - primul hibrid al japonezilor consumă 7.5 l/100 km

Publicat vineri, 29.03.2013 13:27 de Bogdan Mirică

Subaru a expus la Salonul de la New York primul său hibrid din istorie. Se numeşte XV Crosstrek Hybrid şi vine cu un consum de 7.5 litri/100 de km.

Aşa cum a promis, Subaru a prezentat în cadrul Salonului Auto de la New York primul său model hibrid din istorie. Este vorba despre versiunea eco a modelului XV Crosstrek, cunoscut simplu XV în Europa.

Promovat ca fiind cel mai economic crossover cu tracţiune integrală vândut în Statele Unite, noul XV Crosstrek Hybrid propune un ansamblu de propulsie pe care am putea să-l mai vedem în viitor în gama constructorului japonez.

Inginerii Subaru au ascuns sub capota primului lor hibrid un motor boxer de 2.0 litri pe benzină, capabil să ofere 150 de cai putere şi 196 Nm. Motorul convenţional este alăturat unei transmisii CVT, care deţine integrat un motor electric de 13 cai putere şi 65 de Nm.

Alături de un sistem Start-Stop oferit în standard, noul XV Crosstrek Hybrid poate oferi un consum de 8.4 litri în mediul urban, 6.9 litri în cel extraurban şi o medie de 7.5 litri/100 de km.

Exteriorul se remarcă printr-o culoare de caroserie destinată exclusiv verisunii hibride, Plasma Green Pearl, printr-o grilă a radiatorului care se închide automat pentru beneficii aerodinamice şi printr-un set de jante cu design aparte. La interior se schimbă instrumentele de bord şi izolaţia fonică a habitaclului.

Din păcate, hibridizarea modelului de serie adaugă 136 de kilograme în plus, în vreme ce capacitatea portbagajului scade cu 48 de litri.

Noul XV Crosstrek Hybrid va debuta în gama Subaru din Statele Unite în a doua jumătate a acestui an. Despre prezenţa sa pe piaţa europeană nu există momentan informaţii.

  • someone, vineri, 29.03.2013 16:17

    7,5 consum pt un hibrid?!?! mi se pare f mult, la acest nivel de putere. atat consuma 335i hibrid, si are peste 300 cai