Conceptul care poate readuce Toyota în segmentul roadsterelor: GRMN Sports Hybrid

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 23.06.2011
Toyota va prezenta weekendul acesta, în cadrul Cursei de 24 de ore de la Nurburgring, conceptul GRMN Sports Hybrid II, văzut ca un posibil succesor al roadsterului MR2.

Toyota a dus lipsă în ultimii ani de un model sportiv care să satisfacă publicul tânăr. Lucrurile par însă să revină la normal, japonezii fiind preocupaţi de revitalizarea ofertei pentruacest tip de public, odată cu lansarea coupe-ului dezvoltat în parteneriat cu Subaru.

Eforturile niponilor nu se opresc însă aici. Toyota încearcă să revină pe segmentul roadsterelor cu un succesor pentru vechiul MR2. Intenţiile sunt anunţate de un prototip botezat GRMN Sports Hybrid Concept II, ce urmează a fi prezentat oficial în cadrul Cursei de 24 de ore de la Nurburgring. Conceptul este o decapotabilă hibrid, cu motor central, bazată pe prototipul  MR2 Hybrid, dezvăluit anul trecut în cadrul Salonului Auto de la Tokyo.

Reinterpretarea conceptului vine însă cu un sistem hibrid revizuit şi cu un design ceva mai îndrăzneţ. Conceptul GRMN Sports Hybrid II nu va adopta o arhitectură cu propulsie spate, ci va folosi o tracţiune integrală, obţinută prin poziţionarea centrală a motorului convenţional şi prin amplasarea pe axa faţă a celui electric.

Potrivit oficialilor Toyota, această soluţie de reorganizare "promite o manevrabilitate îmbunătăţită, creşte plăcerea condusului şi garantează o stabilitate excelentă."

via | egm

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru