VIDEO: Pledoarie pentru anvelopele de iarnă. Un Porsche 911 Turbo se chinuie cu pneuri de vară pe o urcare înzăpezită, în ciuda faptului că are tracțiune integrală

de Mircea Meşter
Duminica, 04.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Există momente în viață în care tracțiunea integrală nu te ajută cu nimic dacă anvelopele nu se adaptează corect la mediu. A simțit-o pe propria piele posesorul acestui Porsche 911 Turbo.

Legislația românească prevede de câțiva ani obligativitatea montării anvelopelor de iarnă atunci când condițiile rutiere necesită acest tip de echipament. Deși decizia de atunci a autorităților a fost una cât se poate de inspirată și normală într-o țară în care multe dintre șoselele principale devin impracticabile pe timp de ninsoare, ea a fost primită negativ de mulți șoferi care au considerat că anvelopele de iarnă sunt de fapt un simplu "produs de marketing".

Ei bine, dacă mai aveați nevoie de încă un argument pentru utilitatea cauciucurilor de sezon pe timp de iarnă, vă prezentăm un clip cât se poate de relevant în acest sens.

Se întâmplă într-un orășel din Elveția. O stradă de oraș în urcare este acoperită cu zăpadă proaspătă și gheață, iar un Porsche 911 Turbo are probleme reale să se urce rampa din cauză că nu este echipat corect cu anvelope de iarnă. Asta în ciuda faptului că modelul german beneficiază de tracțiune integrală, un element de utilitate secundară în fața pneurilor corecte atunci când condițiile meteo sunt potrivnice.

Întâmplător, Porsche a publicat zilele trecute un clip care evocă capacitățile foarte bune ale sistemului său de tracțiune integrală.

Un 911 Turbo S urcă fără probleme pe pârtie de schi pentru a celebra 30 de ani de prezență a sistemului de tracțiune integrală în gama mărcii germane. Se întâmplă de această dată în Scoția cu o mașină care, evident, este echipată corect pentru iarnă.

Ambele clipuri sunt mai jos:

Comentarii (6)

  • Il face yaris-ul pe urcare :))
    13 2
  • ala se numeste drift....pe invers
    6 2
  • someone
    asta e drift in slow motion
    3 0
  • Asta nu are cauciucuri de vara ''desteptilor'' are slikuri de aia nu are aderenta.
    1 5
  • alt eu
    cu slikuri de iarna sigur se descurca, asa'i?
    4 0
  • eu am patit azi asa ceva cu anvelope de iarna... e adevarat ca la o scara mai mica (derapaj mai mic) si pe un drum laturalnic cu ghiata sub zapada... eram in treapta 1 de viteze
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru