Video. Mercedes-Benz a testat prototipul Vision AVTR, care folosește un senzor de pulsație în loc de volan

de Daniel Popescu
Luni, 28.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz a prezentat un clip video cu un test efectuat cu conceptul Vision AVTR, care folosește un senzor de pulsație în locul unui volan tradițional.

La începutul acestui an, Mercedes-Benz a prezentat conceptul Vision AVTR inspirat din filmul Avatar. Acesta are un rol pur demonstrativ, prin care constructorul german încearcă să scoată în evidență o serie de posibile dezvoltări ale modelelor de serie viitoare.

De altfel, la interior, conceptul este lipsit de elemente tradiționale precum volanul și pedalele, întrucât este complet autonom. Pe de altă parte, conceptul utilizează un așa-numit snezor de pulsație plasat pe consola centrală, cu ajutorul căruia "șoferul" oferă anumite indicații cu privire la direcția de mers.

Deși o astfel de metodă de condus nu este încă reglementată, Mercedes-Benz a efectuat recent un test cu noul prototip, în care a oferit o serie de explicații pentru modul inedit în care acesta poate fi condus.

Din punct de vedere tehnic, conceptul Vision AVTR este echipat cu două motoare electrice care în total peste 476 de cai putere. În plus, germanii susțin că bateria conceptului nu include metale rare și are o capacitate generoasă de 110 kWh, ceea ce îi permite să atingă o autonomie de aproxmativ 700 de kilometri.

Via Electrek

Comentarii (1)

  • netam-nissan
    frumoasa creatura si desteapta, dar cam slab demarajul pentru 476 de cai.
    mergea sa joace si in flmul avatar, poate in viitoarea serie desi felinii albastri nu inghiteau tehnologia.
    trebuie schimbat deci scenariul, sa bage un silicon valley ET unde IT-iștii germani apasă pe buton si le sar sacii in spinare aborigenilor ramasi doar bio.

    p.s. ciudat ca nemtii folosesc tot chinezi la design, cred ca ai lor le au doar cu linia si echerul ca la G-class.
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru