Vettel și-a prelungit contractul cu Ferrari până în 2020. Mercedes: "Am negociat cu el acum câteva luni"

Publicat sâmbătă, 26.08.2017 14:23 de Daniel Popescu

Ferrari a obținut semnătura lui Sebastian Vettel pentru un nou contract valabil până în 2020, însă Mercedes a confirmat că a purtat negocieri cu pilotul german pentru sezonul următor.

Ferrari a pus capăt sâmbătă tuturor speculațiilor cu privire la viitorul lui Sebastian Vettel, al cărui contract urma să expire la sfârșitul acestui sezon. Într-un scurt comunicat de presă, echipa italiană a anunțat că Vettel și-a prelungit acordul cu Ferrari cu încă 3 ani, până la sfârșitul sezonului 2020.

Scuderia nu a furnizat niciun fel de alte amănunte despre nouă înțelegere, însă rivalii de la Mercedes au dezvăluit că au purtat negocieri cu cvadruplul campion mondial.

"Am discutat o dată cu el, dar cu cât Ferrari devenea mai competitivă, cu atât avea mai puține motive să plece. Prin urmare, am încetat discuțiile cu câteva luni în urmă. Dacă este deștept, orice pilot vorbește cu mai mult de o echipă pentru a fi într-o poziție mai bună la negocieri. Cred că asta a făcut și el", spune Niki Lauda, președintele fără rol executiv al celor de la Mercedes.

Ferrari anunțase cu numai câteva zile în urma prelungirea acordului lui Kimi Raikkonen pentru sezonul următor, astfel că italienii și-au rezolvat acum linia de piloți pentru anul viitor. Întrucât Vettel a devenit indisponibil, este de așteptat ca Mercedes ăă confirme în scurt timp prelungirea contractului lui Valtteri Bottas, în condițiile în care toți ceilalți piloți de top au deja contracte pentru 2018.

Via Ferrari, SkySports

  • lol, sâmbătă, 26.08.2017 15:34

    Luati-l pe Max, varianta mai buna nu aveti in F1 atm.

  • lol, sâmbătă, 26.08.2017 21:10

    Ce-i ciudat este ca Max are contract cu Red Bull pana la finalul lui 2019...

  • VF, duminică, 27.08.2017 11:06

    Vandoorne a primit... 65???? de pozitii penalizare pentru ca a schimbat iarasi unitatea de propulsie???? WTF??? Cred ca pleaca in cursa din casa familiala din Kortrijk...