Vettel, la un pas să fie suspendat o cursă în Formula 1: pilotul Scuderiei Ferrari a acumulat 9 puncte de penalizare din 12

de Daniel Popescu
Luni, 09.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel riscă să fie suspendat o cursă dacă va comite o nouă greșeală majoră într-una dintre următoarele trei curse, după eroarea din Marele Premiu al Italiei.

Sebastian Vettel a avut parte de o cursă de coșmar pe circuitul de la Monza, concomitent cu evoluția entuziasmantă a coechipierului său Charles Leclerc, care și-a adjudecat victoria după ce a rezistat în fața atacurilor lui Lewis Hamilton și Valtteri Bottas.

În prima parte a cursei, germanul a derapat și a revenit pe circuit într-o manieră imprudentă, prin care l-a lovit pe Lance Stroll de la Racing Point. Pentru acest incident, Vettel a primit o penalizare de 10 secunde la boxe, însă în același timp a primit și 3 puncte de penalizare pe superlicența de pilot.

Într-un mod asemănător cu sancțiunile primite de șoferi obișnuiți, un pilot este suspendat o cursă dacă acumulează 12 puncte de penalizare pe parcursul ultimelor 12 luni.

Vettel a ajuns acum la 9 puncte de penalizare, iar acestea vor expira abia peste 3 curse. Astfel, dacă va comite o nouă greșeală majoră în Singapore, Rusia sau Japonia, Vettel va fi suspendat o cursă.

"Am făcut o greșeală și am pierdut controlul volanului.

După aceea, cursa a fost un pic diferită. Când am revenit de pe iarbă știam că va exista o diferență, dar m-am chinuit un pic să ies și mi-a luat mai mult timp. Nu am putut vedea nimic. Nu pot să fiu mulțumit de prestația mea", a declarat Vettel la final.

Ultima victorie a lui Vettel în Formula 1 a avut loc la Marele Premiu al Belgiei din sezonul 2018, cu peste un an în urmă.

Via Reuters

Comentarii (16)

  • Costel
    is dezgustat , se incearca compromiterea prin orice mijloace a lui sebastian vettel si implicit a carierei sale exceptionale si vreau sa cred ca AM nu-i implicat in niciun fel in aceasta decapare mediatica a celui mai tanar invingator al gp-ului Italiei in 70 de ani de F1 (2008 cu STR ) doar pentru faptul ca regulamentul FIA se aplica preferential , punctele de penalizare incasate gratuit de acesta la montreal si care contribuie si ele la posibila dar totodata putin probabila suspendare pentru un gp doar fiindca banala scurtcircuitare a unei sicane ii concluzionata de FIA ca fiind revenire periculoasa pe circuitul gilles villeneuve in cazul lui sebastian iar ce-o facut leclerc ieri o data in Prima Variante si de doua ori in de la Roggia ii dintr-o data perceput de FIA ca fiind hard racing , ii dintr-o data duel barbatesc ? tocmai de aceea is pe deplin de acord cu afirmatia lui toto wolff care o pus punctul pe "i" dupa cursa lombarda : "sa sanctionezi cu 5 secunde penalizare monopostu' ferrari care conducea cursa ?.....iese din discutie , escorta politiei era singura varianta pentru a mai putea parasi circuitul"
    20 23
  • Salut ! Daca oricare dintre noi am fi sub presiune , credeti ca am mai avea randament si am da randamentul maxim ?. Vad ca toti de aici , toata mass-media il pune sub presiune pe Vettel. Oare cum sa mai fie stabil mental cand toata lumea il face in fel si chip ? Chiar credeti ca Formula 1 va fimai buna fara Vettel ....va fi o F1 dominata copios de Mercedes so hotii de acolo . Asa ca mai ganditi-va ce ar fi F1 fara Vettel ? Leclerc e ca MaxDamage a castigat cateva curse si gata se va termina , va cadea in umbra celor de la Mercedes. Verstapen & Leclerc marketing pentru imaginea F1 ...in rest praf !!!! UItati-va la statistici, Vettel vav de jucatorii astia de playstation ! Toate bune .
    20 18
  • Adrian24
    Nu am nimic cu Vetel dar nu înțeleg ce are chestiunea asta cu oricare dintre noi. Ai vb de un sportiv profesionist plătit cu un salariu astronomic pt niște calități pe care se presupune ca le are. Tehnice, fizice și mentale. Asta face diferenta dintre oricare din noi și un mare campion! Dacă nu ai acest pachet de calități la un loc vei obține performante conjuncturale. Un campion trebuie sa câștige nu numai când are cea mai buna mașina. Eu sunt convins ca Leclerc nu a avut cea mai buna mașina de pe grila.
    17 12
  • @iorga, hai să ne imaginăm un L.Messi mutat la MC, care e plătit la fel de bine ca-n FC Barcelona dar care în ultimii ani nu mai dă niciun gol ba chiar se și împiedică de unul singur în faze de contra-atac. Ce ai spune despre el? Desigur fără el fotbalul n-ar mai fi ca altădată, dar asta nu înseamnă să-l ierți, să-l alinți sau să-i consideri pe ceilalți tineri golgheteri niște nimicuri pe lângă el.
    15 3
  • mobius
    Daca vorbim doar de acest an, Vettel a fost sustinut de echipa in defavoarea lui Leclerc (altfel francezul ar mai fi castigat cel putin o cursa, asa cu masina din acest an, ceva mai slaba ca Mercedes). In aceasta cursa de la Montza, cand singur "si-a pus piedica intr-un mod pueril dar si periculos, ce era sa faca echipa, FIA, Mercedes si ceilalti. Ma minunez in mod constant de felul in care unii pot sa gandesca. Ar fi trebuit, dupa unii, ca in afara de echipa ( lucru de la sine inteles, nu-i asa), FIA si Mercedes, sa spuna poftiti domnul Vettel sunteti de patru ori CM. Ce te faci insa ca Hamilton este de cinci ori CM.
    11 4
  • Mercedes F1
    Mi-e mila de el, sincer. Dar asta se intampla cand umflam baloane de sapun. Urmasul lui Schumacher. SIC.
    13 7
  • Costel
    Nu-l mai plangeti de mila! La Ferrari a fost si va fi mereu presiune. Ca asa vor fanii!! Inclusiv cei romanesti. Vettel presteaza, cum poate, la un salariu astronomic. Deci ciocu' mic. Daca nu mai poate sa plece. E coada acolo.
    9 6
  • Ca si Alonso, sau alti multi piloti plecati, Vettel nu mai are nimic de demonstrat in F1 si nu m-ar mira sa plece. Sunt destule echipe care l-ar vrea insa, probabil, nu vor putea accepta salariul dorit de acesta, iar la o echipa slaba nu-l vad. Oricum, la Singapore Vettel se va descurca mai bine ca Leclerc.
    11 7
  • vettel trebuie sa isi revina, singura lui problema a fost ca nu s-a inteles deloc cu monopostul ferrari. sa nu uitam ce a declarat dupa calificarile de la monza, leclerc a redus viteza inainte de intrarea in ultimul tur de calificari. parerea mea este ca vettel facea poll ul. si nu sunt fan vettel, chiar nu il suport. sper sa isi revina, e prea mult pt el.
    11 6
  • cred ca in alt mare premiu pt obturarea ultimului tur de calificari, leclerc ar fi fost penalozat
    8 7
  • @iorgas

    Da, F1 si fara Vettel ar fi la fel de buna.
    Nu exista numai neamtul si Mercedes, stai linistit. Mai sunt alti piloti foarte buni, precum Ricci sau chiar Perez, care mi se pare cel mai subapreciat pilot de pe grila.
    Vettel nu face altceva, decat sa demonstreze ca daca nu are cea mai buna masina este praf, foarte slab... In momentul de fata ocupa locul 5, si asta spune multe...
    Nu cred ca va mai castiga vreun titlu. Si cred ca, va mai sta la Ferrari doar pana i se termina contractul actual, adica sezonul viitor.
    Poate din sezonul 2021, va face schimb cu Ricci, cine stie... Cel putin pt mine, Ricci este mult mai bun decat Vettel, cu 2 clase peste el. Daca australianul ar fi avut masina lui Vettel in acest sezon, se batea la titlu cu Hamilton. Mi se pare ca isi iroseste cariera la Renault. Sper sa vina la Ferrari din 2021.
    15 6
  • Badea Cartan
    Fernando Alonso ar mai avea multe de demonstrat in F1 numai ca n-a avut materialul de concurs pe care l-a avut Vettel la dispozitie. Aici e o diferenta uriasa, ca motivatie, iar spaniolul e mult mai complet pilot. Alonso cu actuala masina Ferrari s-ar fi batut la titlu fara nicio problema.Asta nu inseamna ca Vettel e un pilot slab. Dimpotriva. Insa nu e pe scara lui Alonso. Acolo sunt Hamilton, Schumacher.
    20 5
  • L-as pune pe Schumacher, totusi, inaintea lui Alonso si mai ales inaintea lui Hamilton.
    18 10
  • Mission Spin Now
    Ce amuzant e ca cei care spuneau ca masina Ferrari a fost facuta dupa "stilul" cuiva, adica Vettel si Kimi nu mai spun nimic acum. A venit Leclerc cu un stil total diferit si l-a facut uitat pe Vetelica. La fel s-a intamplat cu Ricci pe o masina facuta tot pe "stilul" Vetel la Red Bull. Pilotii care piloteaza f bine masini care nu sunt the best sunt geniali. Vettel nu e unul dintre ei.
    15 8
  • Neutru
    Pușca și cureaua lată,ce bărbat eram odată.Ebun dar n-are cu ce. Au venit alți care au și cu ce.Schumacher a plecat de la Ferrari cu fruntea sus că-l acuzau unii că omoară spectacolul,să-i lase și pe alți să câștige.Hamilton ,noroc cu fiica șefului a ajuns campion și din acest motiv l-au luat Mercedes,Alonso tot din motiv de campion a ajuns la Ferrari Vetel la fel.Acum e timpul altora să arate ce pot.
    8 10
  • Dar cate sicane taiate nu au avut Lewis si Nico Rosberg fara a fi penalizati? Despre asta nu mai zice nimic Toto Wolf?
    9 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru