Vettel, încrezător că își poate îndeplini obiectivul pentru care a semnat cu Ferrari: "Vreau să câștig titlul mondial pentru Scuderia"

de Daniel Popescu
Miercuri, 08.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel rămâne încrezător că va fi capabil să câștige titlul mondial pentru Ferrari și consideră că Lewis Hamilton merită pe deplin trofeul cucerit în acest an.

Sebastian Vettel a fost liderul clasamentului general din martie până în septembrie, însă nu a mai câștigat nicio cursă din luna iulie, iar ulterior a fost surclasat de Lewis Hamilton, care a câștigat titlul mondial în Mexic cu două curse înainte de finalul sezonului.

Întrebat dacă pauza de după cele 4 titluri mondiale cucerite pentru Red Bull devine prea mare, Vettel a reiterat faptul că se gândește doar la cucerire titlului mondial cu Ferrari.

"Nu acesta este modul în care privesc lucrurile, nu număr zilele. Vreau să câștig titlul mondial pentru Ferrari. Asta vreau. Acesta este obiectivul meu și trebuie să realizăm că nu a funcționat în acest an. Încă avem multe calități ca echipă, așa că ar trebui să fie mai ușor să luptăm", a declarat germanul citat de postul de televiziune SkySports.

Șansele lui Vettel la titlu s-au micșorat rapid după pauza de vară din luna august parțial în urma numeroaselor defecțiuni tehnice suferite la unitatea de propulsie.

Cu toate acestea, când a fost întrebat dacă Hamilton a câștigat trofeul pentru a a fost pilotul mai bun sau a avut parte de un monopost mai performant și fiabil, germanul a fost categoric.

"Nu-mi place asta. Am avut o luptă directă. A fost grozav pentru noi, și pentru ei, dar nu vreau să-i iau meritele. Merită fiecare bucățică din titlu. A securizat titlul cu două curse înainte de final și merita să câștige", a adăugat el.

Via SkySports

Comentarii (24)

  • Cu siguranta anul acesta a fost mult mai greu pentru rivali dar ma bucur pentru fair-play....la urma urmei la asta se rezuma orice sport sa recunosti ca altul a fost mai bun.
    Cu siguranta potential si resurse au la maxim. Vom vedea....
    22 1
  • Vettel este un pilot diplomat, nu totdeauna spune ce gandeste. Daca spunea ce gandea, le-ar fi zis cateva celor de la uzina, ca nu sunt in stare sa faca un motor ca lumea.
    16 2
  • lucky70
    Fair-play!Bafta anul viitor,si sper ca in lupta pt titlu sa se poata implica si echipierii RedBull...poate si Alonso...ar fi interesant!Vise...:))
    19 1
  • Martorii lui Rahova
    Nu pot sa-l contrazic pe Vettel. Vad ca nici fanii Ferrari nu-l contrazic, asa ca e de bine.
    Sa speram ca la anul Hamilton, Vettel, Verstappen si Alonso au masini cat de cat egale, ca de talent nu duc lipsa.
    23 1
  • Un pilot care si-a compromis singur sansele la titlu desi are o masina foarte buna, de multe ori mai buna decat a concurentei directe Mercedes. O spune insusi Marchionne care a fost mereu critic cu echipa tehnica, insa recunoaste ca masina a fost foarte buna. Probleme tehnice au toti, mai mult sau mai putin. Vettel este un pilot supraevaluat. Nu vor face nimic la anul cu acest pilot. Trebuie sa-i faca o masina cu mult peste cea a concurentei sa ia titlul. Sau sa-l aduca pe Newey. De fapt Newey trebuie angajat, nu Vettel.
    16 24
  • @GTS

    ai talentometru F1 in buzunar?
    de unde stii tu cat de talentat e un pilot sau altul?
    ai lucrat cu ei? ...

    in rest,

    Forza Vettel 2018!
    Forza Kimi
    Forza Ferrari!
    17 13
  • Subscriu la ce a zis GTS mai sus. Vettel e un pilot rapid iar daca va avea o masina mai buna ca a concurentei il mai vad castigand. In situatie de egalitate sau pe undeva pe acolo, a masinilor, Vettel are o labilitate psihica, iar adversarii daca nu stiau asta pana anul asta, acum o stiu cu siguranta si vor profita de ea, mai ales ca la Ferrari e totdeauna o presiune artificiala, iar anii trec si inca nu a luat niciun titlu cu ei. Alonso, Hamilton si la prima vedere si Verstappen par mai bine pregatiti din acest punct de vedere.
    Stiu ca multi fani Ferrari au vazut in el un al doilea Schumacher, lucru amplificat si de presa zilelor noastre in cautare de noi idoli si senzational, dar in afara de nationalitate Vettel nu are nimic in comun cu Schumi.
    Sper ca Renault sa vina cu un motor decent anul viitor pentru ca RBR si McLaren sa poata sa se lupte la victorii, Formula 1 are nevoie de asa ceva.
    16 9
  • Comentariu de la la 09.11.2017, 09:26 nu este al meu evident, probabil chiar @Dubfire l-a scris.

    Cei de la Ferrari au facut cateva greseli in acest sezon, cateva probleme tehnice si cam asta a fost dar sunt o echipa tanara, au aduc cativa oameni as spune foarte talentati si chiar daca rezultatele nu sunt inca foarte bune, n-a fost un sezon rau. Evident incidentul din Singapore a fost cam stupid, dar problemele din Japonia si Malaezia le-au scazut sansele rapid si n-au mai putut recupera. Despre Hamilton nu pot spune decat ca mi-a parut rau sa-l aduc tot timpul cu "sper sa aiba probleme tehnice altfel s-a terminat", pentru ca nu asa o spune cineva care se respecta.

    Despre 2018, cred ca cei de la Ferrari au o sansa foarte buna la titlu, sunt sigur ca lucreaza la remedierea problemelor avute, plus in ultimele doua curse vor testa diferite componente in vedereaza testelor din 2018.

    Vettel a demonstrat ca nu are nevoie de o masina foarte rapida, comparativ cu Hamilton care nu poate castiga fara o masina foarte rapida, este evident ca Hamilton are nevoie de o masina cu macar 500ms-1s mai rapid ca a concurentei pentru a castiga, in timp ce Vettel se descurca si o masina comparativ egala cu a concurentei. Dar, cei de la Ferrari au de lucrat la partea strategica a curselor, numai in acest sezon au pierdut trei curse din cauza strategiei prost alese...
    13 11
  • Stai linistit GTS, oricare ai fi, nu ai devenit un clasic ca sa-ti fur nickul, doar o minte ingusta poate face sau gandi asta.
    11 9
  • Daca la anul Vettel are cea mai buna masina, ar putea visa sa ajunga ca mentorul lui, Schumacher. Totusi, ar fi bine ca tot ce a facut Schumacher pentru F1, sa ramana cum este, fara vreo posibila "amenintare".
    7 3
  • @dubfire: Sunt de acord cu tine, si gandindu-ma ca ai o minte ingusta de aia m-am gandit la tine. Nu de alta dar a fost prima si singura data cand ai fost de acord cu un comentariu de-al meu :P
    7 6
  • Haterii nu lipsesc niciodata de la program.
    3 1
  • gts nu arata decat frustrare si prostie in fiecare comentariu.Idolul lui a castigat o singura cursa fara sa aiba cea mai buna masina si asta a fost cu un deceniu in urma.In 2014 n-a vazut victoria desi Ricciardo a aratat de 3 ori ca se putea castiga, anul trecut n-a castigat nimic cu a doua masina din competitie iar baietii de la Red Bull au castigat.Anul asta fieraristul a obtinut 4 victorii amarate:2 datorita strategiei , iar doua facute cadou de votkan desi asa cum a recunoscut si el a avut de cele mai multe ori cel mai bun monopost.Sa nu uitam ca la tinut in brate si maFIA scutindu-l de penalizari in China,Singapore,Malaysia,U.S.,Mexic si de o descalificare in Azerbaidjan.Vitelul a avut doua probleme tehnice dar si Hamilton tot 2 a avut (Azerbaidjan si Austria) asa ca scuza asta nu tine.Hamilton este cu 3 clase peste vitel si tot anul a fost constant , in timp ce fieraristul a fost demn de mila in Azerbaidjan,Anglia,Singapore si Mexic iar in calificarile din Italia pana si apaticul votkan la invins.
    Se pare ca gst a uitat ca Hamilton a avut cel putin o victorie pe an si asta s-a intamplat inclusiv in perioada 2009 - 2013 desi a avut in toata aceasta perioada o masina cu cel putin 0,5 s mai lenta decat a vitelului.Iar marele vitel a fost la un pas sa se faca de ras cu masina lui dominanta din 2010 si 2012.
    gts ar trebui sa lese frustrarea si sa felicite CAMPIONUL.

    Sper sa avem o lupta frumoasa in 2018 intre Max,Lewis si Fernando si daca se poate cu Verstappen castigator.
    8 8
  • Prietene, un pilot este judecat dupa rezultate. Vettel a gafat mult si in 2016 si anul asta. Nepermis cand vrei un titlu cu o masina care nu mai e RB. Ca spui tu forza...n-ajuta la nimic. Doar pe tine sa-ti mai clatesti mintile putin....
    6 10
  • Fetelica al tau are mult de lucru la cap mental. Ca e varza. Cum porneste cu Max de langa el intra in panica. De ce Lewis nu a avut niciun acrosaj cu Max? Pe langa asta trebuie sa-si respecte mai mult colegii de circuit, sa nu mai intre in altii ca mai apoi sa se planga si sa minta- vezi Baku, Mexic. Problema gafelor la pilotii Ferrari a ridicat-o insusi Marchione. N-o spun doar eu.Ce folos ca ai masina foarte buna daca o distrugi.
    8 9
  • Traian
    Nu-l ridicati in slavi pe Hamilton. Intotdeauna a avut cea mai buna masina. Nu uitati, ca daca il bagati in pluton este un anonim. Un pilot care a avut o masina egala cu a lui (Rosberg) l-a batut. Hamilton a avut intotdeauna totul pe tava. E usor sa castigi asa. Vetel este cel putin la fel de bun ca el. Dar sunt altii mult mai buni decat Ham. Oare nu-i vedeti ? Va place sa-l ascultati pe unul ca dubfire care crede ca acest umflat cu pompa este talentul suprem? Sa fim seriosi...
    11 5
  • Cel mai slab si plasticos champion cu 4 titluri ever!!!!
    4 7
  • Razvan Dumitrache
    Titlul cu Ferrari? Daca anul asta n-a reusit-o cand Mercedes era putin prinsa pe piciorul stang..la anul, cu Red Bull in plina forma foarte putin probabil....La anul nici pe locul 2 nu vor fi. Vetel nu va lua nici un titlu de-acum inainte.
    5 6
  • Un pilot slab, mediocru, plangacios dar nu stiu cum se face are 4 titluri mondiale, si-a fabricat singur masina si eventual a condus si altul in locul lui,..... in viziunea multora Alonso, Vettel, Hamilton sunt campioni de "carton".
    Fiecare pilot este diferit, cu plusuri/minusuri......hai sictir fiecare si-a castigat locul in paginile Formulei 1.
    1 6
  • Honestly
    Si iata cum Vetel nu ajunge pana in ultima cursa sa-si transeze titlul....erau unii ciumpalaci mari fani care il dadeau campion inainte de vreme.....loooooool
    5 6
  • Villeneuve
    ia te uite va certati intr voi
    cel mai bun pilot era sumacher hackinen si locotenent bun edi
    sunt curios care echipa al aduce pe fiul lui sumacher in f1 ???
    vetel e bun dar la presiune pe el face greseli ham ham e rapid dar
    max prea talenat si greseli cu caru .
    si oricum f1 numai e ca in ani precedenti prea multa tecnologie depara se joca la psp asa ceva ,
    2 1
  • Vettel de fapt a tratat cu prea multa lejeritate si incredere cursa din Singapore. Nici vorba de greseala sub presiune. Daca a fost macar greseala ... Sub presiune a fost in Brazilia 2012 cand era ultimul pe ploaie in primul tur cu masina nu se stie cat de avariata. Aia era presiune iar Vettel s-a descurcat stralucit.
    4 3
  • Razvan Dumitrache
    In 2012 avea o masina la ani lumina de Ferrari si-l mai avea pe Guru langa el...acuma e singur cu ce stie...si vedem toti ce stie singur...Nuu, sigur ca nu simte presiunea, a ratat cateva starturi din prea multa incredere...si multa lejeritate-superficialitate chiar.....Tot cu incredere l-a lovit si pe Lewis...dar nah, Karma...
    3 2
  • va cistiga dar intr_o alta viata
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru