Vești proaste pentru șoferi: prețurile asigurărilor RCA ar putea crește în această iarnă

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Marti, 14.08.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Prețul polițelor pentru asigurările RCA ar putea crește în această iarnă în cazul în care plafonul de 25% pentru cheltuielile administrative va fi eliminat.

Prețul asigurărilor RCA a scăzut constant în ultima perioadă în urma unor reglementări mai dure din partea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), astfel că în primele trei luni ale acestui an prima medie a fost de 589 de lei, în scădere cu 19% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Totuși, Asociaţia Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI) avertizează că prețul polițelor RCA ar putea crește în această iarnă, în cazul în care o serie de propuneri făcute de companiile de asigurări vor fi transpuse în legislație.

În prezent, cheltuielile administrative pot reprezenta cel mult 25% din valoarea poliței, însă companiile propun eliminarea acestuia.

"Vestea proastă este că perioada de acalmie şi echilibru din ultimii doi ani din piaţa de asigurări a luat sfârşit. [...] Preţul RCA va creşte cu certitudine din această iarnă dacă modificările dorite de asigurători vor fi aduse legii şi normei RCA", explică Dan Barbu, preşedinte ASSAI.

Propunerile de modificare a legislației vin în contextul unor solicitări din partea Comisiei Europene, care a avertizat că obligația companiilor de asigurări de a notifica intenția de a modifica prețurilor contravine unor articole din Directiva Solvabilitate II.

Nu este clar când vor fi analizate noile propuneri ale companiilor de asigurări, însă cel mai probabil dezbaterile vor începe în toamnă.

Via Agerpres

Comentarii (2)

  • Ciolos
    "rca-ul e un lux!"
    4 0
  • octav71
    De ce sa creasca? Doar pentru ca unii vor salarii mai mari? Sau marja de profit? Sau bani la buget?
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru