Verstappen va fi retrogradat pe ultima poziție a grilei în cursa de la Monza: "Voi putea ajunge cel mult pe locul cinci"

de Daniel Popescu
Miercuri, 04.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Max Verstappen va utiliza la Monza cel mai nou update introdus de Honda pentru motor, motiv pentru care va pleca de pe ultima poziție a grilei, însă pilotul Red Bull este optimist că poate termina pe locul cinci.

Honda a introdus cu ocazia Marelui Premiu al Belgiei cea de-a patra specificație pentru motor din acest sezon, iar aceasta a fost deja utilizată de Alexander Albon (Red Bull) și Daniil Kvyat (Toro Rosso).

În cursa de la Monza de la sfârșitul acestei săptămâni va veni rândul lui Max Verstappen, iar acesta va fi retrogradat pe ultima poziție a grilei de start, întrucât va depăși numărul de motoare alocat pentru un sezon. Același lucru va fi însă valabil și în cazul lui Pierre Gasly de la Toro Rosso.

Chiar dacă șansele celor de la Red Bull de a obține un rezultat bun vor fi mai mici, oficialii Honda susțin că echipa austriacă va fi capabilă să aibă o prestație decentă.

"Credem că putem avea o cursă bună duminică. Am obținut date utile la Spa, pe care le folosim pentru a face schimbări la setările unității de propulsie și la calibrare în pregătirea acestei curse. Vom încerca să maximizăm potențialul și sperăm la un rezultat pozitiv", a declarat Toyoharu Tanabe, directorul tehnic al celor de la Honda.

De altfel, inclusiv Verstappen este încrezător că poate câștiga poziții importante în cursă.

Pe de o parte, olandezul afirmă că Ferrari și Mercedes au oricum monoposturi mai performanțe pe cel mai rapid circuit din calendarul competițional, însă pe de altă parte anticipează că va putea obține măcar locul cinci.

"Cred că poate fi în regulă să depășim. Cu toții știm că Ferrari vor fi foarte rapizi acolo, iar dacă începi din spatele grilei probabil că nu-i vei prinde pe primii patru din urmă. Dar cred că este posibil să-i prindem pe toți cei din urmă primilor patru", a explicat el.

Via Autosport

Comentarii (15)

  • Neutru
    Socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg.
    11 5
  • Costel
    cat ii de arogant olandezu' la adresa coechipierului alex albon dupa incontestabila insolenta din La Source din urma cu cateva zile si pentru care raikonnen o avut de suferit considerabil numai si numai pentru ca toleranta si ingaduinta manifestata de FIA la adresa acestui individ in ultimele sezoane genereaza implicit o atitudine necuvincioasa coroborata cu inevitabilele derapaje mediatice care mie musai imi repugna , tocmai de aceea sper ca thailandezu' sa-i raspunda asa cum se cuvine pe pista lombarda , o clasare superioasa a nou-venitului in echipa RBR pulverinzandu-i acneei olandeze infatuarea de care pare sa nu se mai desparta
    31 15
  • Neutru
    Aroganța nu lipsește în sport.Sportul este o arogantă,dorința de a fi cel mai...Dar bunul simț te obligă să te abtii de la declarații anticipate.Dacă-l ai.Fapte nu vorbe.În urmă cu o lună vroia să fie campion.
    16 4
  • Dar ce vi se pare atat de arogant?
    Chiar si daca va iesi in urma lui Albon, desi fac pariu ca ar fi ordine de echipe la mijloc... to va fi o cursa Buna de recuperare
    7 5
  • Enache
    Costele, iar ti se zbate neuronu'!! Honda o tin tot intr-un update. Poate ca la anul, daca vor titlu, va trebui sa aiba o solutie stabila si fiabila.
    3 1
  • Neutru
    Toți sunt aroganti.El face parte din cei prea aroganți.Dacă dau exemple supăr fanii care posteză aici și nu e bine doar sunt neutru.
    7 3
  • In afara de amaratul ala de Vettel, care nu mai stie cum sa o dea ca sa fie bine si de Bottas, care are interzisa prin contract aroganta, rezervata pentru stim noi cine, care dintre pilotii mai rasariti nu sunt aroganti ? Si la drept vorbind, au si de ce sa fie, din miile de piloti profesionisti, doar ei, douazeci, sunt in F1 !
    8 8
  • Realist
    Diferenta este ca ceilalti au bun simt.
    Atat.
    Nu ma refer la declaratia belicoasa " o sa ies pe locul 5" , ci la usurinta cu care trece peste episoadele jenante(spa - raikkonen este unul din ele) fara macar sa zica "scuze" sau ceva din care sa reiasa macar ca-si cere scuze pentru prostiile facute.
    Pacat ca nu concureaza singur.
    12 2
  • Costel
    DAV , pe cat de nou- venit ii tu pe AM-motorsport pe atat de hain te manifesti inca de la debut dintr-o malitiozitate gratuita si musai inutila numai ca oi sesizat o "inadvertenta" majora in commentul tau pe care nu izbutesc sub nicio forma sa o ocolesc :
    "amaratul" acela la care faci referire detine la varsta de 32 de ani palmares superior rivalului afro atunci cand singurul temerar de abanos al marelui circ avea etate similara iar acest detaliu irefutabil nu face decat sa-ti reliefeze pizma nefundamentata de argumente concludente manifestata la adresa cvadruplului campion mondial sebastian vettel
    8 8
  • @Costel
    Nenea Costele (vezi ca respect vechimea pe site, nu ?), eu nu m-am referit la ceea ce a fost acum n-spe ani, cand Vettel al tau era mare leguma, eu vorbesc strict de anul acesta, cand tipul nu stie cum il cheama, cu buletinul in mana !
    Multumesc pentru incercarea de lectie filozofica, dar nu-si are locul si nici nu tine, o dai in bara cu presupunerile, preferatul meu a fost si va ramane G. Villeneuve, cel mai spectaculos pilot din istoria F1 ! Chiar daca nu are nici macar un titlu, ca sa nu mai vorbim de patru, sau sase !
    Iar dintre actualii piloti, Nenea Costele, singurii care-mi spun ceva sunt Charles si Max, de la care sper si astept o competitie adevarata, nu o dominare a unuia, sau altuia, datorata masinii. S-ar putea sa sper degeaba, dar ...
    3 6
  • Costel -since 2014
    Max e pilot adevarat. La Spa a fost cam vina lui Raikkonen care nu i-a lasat deloc spatiu, s-a aruncat ca berbecul. Cu Max la Ferrari in 2018 si anul asta se bateau la titlu. Asa il au pe fetelica, pilot care fara nenea Newey nu face nicio para chioara. Acu o sa faca din postura de scutier la Leclerc. Daca mai vrea la Ferrari.

    @ costel mare fan al looserului de la Ferrari-aka mircea1980 toamna, frizezi zona schizofreniei, cu stilul inconfundabil.
    3 11
  • Suporter
    M-ati tampit voi astia de la Automarket cu stirile astea de rahat numai despre Vettel, Leclerc, Hamilton si Verstappen. De parca numai astia patru ar concura, iar ceilalti 16 sunt numai de umplutura! Sunt atatia piloti talentati intre cei 16, dar nu au norocul celor patru gaste pentru a fi mediatizate tocmai din cauza lipsei unui volan competitiv! Voi nu v-ati plictisit?
    5 1
  • @Suporter
    La coadă moșule, la coadă, că nu i-a împiedicat nimeni pe ceilalți să rupă rândurile în formulele inferioare, așa cum au făcut Hamilton, Verstappen și Leclerc, pentru ca mai apoi să fie rapid promovați în echipele de top ! Vârfurile sunt vârfuri și de aceea sunt mult mai mediatizate, oriunde, în orice sport, în orice domeniu !
    3 4
  • La Spa,pe unde vroia sa mearga Verstappen nu era loc,Raikkpnen era in fata,de ce sa-i lase loc? Ala din fata trebuie sa aibe grija de cel din spate? Daca schimba Raikkonen directia pe franare,era altceva.
    2 1
  • Max, eu sper sa ajungi in primul zid, in primul viraj. Sunt mai frumoase cursele fara tine si fara aroganta ta inutila de badaran scapat din casa. Macar acolo in spate ruinezi cursele unor piloti care n-au nimic de pierdut.
    Sper sa te vad cat mai des la coada grilei, acolo unde iti este locul pentru cate curse ai distrus celorlalti piloti cu prostia ta coloasa, de taran ingamfat care n-a aratat nimic, dar se crede mare talent.
    9 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru