Verstappen și-a prelungit contractul cu Red Bull până în 2023: "Vreau să lupt pentru titlul mondial"

de Daniel Popescu, Foto: Red Bull Content Pool
Marti, 07.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Max Verstappen și-a prelungit contractul cu Red Bull Racing până la sfârșitul sezonului 2023 și este încrezător că va putea lupta pentru titlul mondial cu ajutorul motoarelor furnizate de Honda.

Red Bull Racing a anunțat marți că i-a prelungit contractul lui Max Verstappen pentru încă trei sezoane, astfel că noua înțelegere va expira la sfârșitul sezonului 2023.

Precedentul contract al pilotului olandez urma să expire la sfârșitul sezonului 2020. Inițial, Verstappen anunțase că va decide dacă va rămâne la Red Bull în funcție de rezultatele pe care le va obține în cursul acestui an.

Cu toate acestea, olandezul a acceptat în cele din urmă prelungirea acordului, mai ales în contextul în care sezonul curent va avea o relevanță mai mică pentru 2021 ca urmare a schimbării regulamentului tehnic. În plus, decizia să ar putea avea legătură și cu faptul că Charles Leclerc și-a prelungit contractul cu Ferrari până în 2024.

"Sunt foarte bucuros că mi-am prelungit parteneriatul cu echipa. Sosirea celor de la Honda și progresele din ultimele 12 luni îmi oferă și mai multă motivație și încredere că putem câștiga împreună. Vreau să câștig cu Red Bull, iar obiectivul nostru este să luptăm împreună pentru un titlu mondial", a declarat el.

Verstappen a fost promovat la Red Bull în sezonul 2016, iar până în prezent a obținut 8 victorii și un loc trei în clasamentul general în sezonul 2019.

Verstappen îl va avea drept coechipier pe Alexander Albon, care și-a prelungit contractul cu Red Bull până în 2020.

Dacă Leclerc și Verstappen și-au stabilit deja viitorul de după 2020, Sebastian Vettel și Lewis Hamilton nu au decis încă ce vor face în 2021. Ferrari a confirmat anterior că a discutat cu Hamilton despre perspectiva unui contract, însă susține că este prematur să vorbească despre un transfer.

Via Red Bull

Comentarii (7)

  • Costel
    ii scuzabila atat afirmatia cat mai ales obiectivul lui max in compania RBR-Honda numai daca-s indeplinite doua conditii simultan :

    1-daca-i ortodox verstappen jr ;

    2- daca sarbatoreste Craciunul pe rit vechi conform calendarului iulian , decalajul de 14 zile dintre cel gregorian si cel iulian cautionandu-i in buna masura aceasta fervoare fundamentata doar de Nasterea Domnului ceea ce mie-mi pare totusi foarte putin probabil iar concluzia nu-mi indica nimic altceva decat un alt derapaj mediatic zgondos ,TM acneea olandeza
    17 5
  • Asta-i bine - sigur vom avea duel tineresc Leclerc - Verstappen pana la sfarsit de 2022. Oricum, numar cu nerabdare zilele pana in 15 martie.
    10 0
  • hazard
    asteptam cu interes spectacolul generat de frustrarile sale.
    12 0
  • Neutru
    N-avea alternativă,nici el nici echipa.Acum credeți că Mercedes se retrage?
    9 0
  • @ Neutru

    Nu, Mercedes nu se va retrage.
    Iar Hamilton va ramane acolo mai mult ca sigur. Si pana cand Hamilton va fi acolo, Max nu se va duce.... Iar dupa 2023 este posibil ca Hamilton sa se retraga si sa vina atunci olandezul in locul sau. Cred ca asta a si fost planul lui Max.
    7 1
  • Pai zicea ca asteapta sa vada cum merge masina in primele curse anul asta si atunci ia o decizie.
    3 0
  • Ce vrajeala ieftina. De fapt usile sunt inchise si la Mercedes si la Ferrari in mare parte din cauza lui ( comportament pe circuit si in afara lui ) si alta varianta mai buna decat sa ramana aici nu avea.
    Un talent mare sper doar sa nu i se aplice vorba aia: nascut talent si a murit speranta.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru