Versiuni noi pentru proaspătul Chevrolet Corvette: americanii pregătesc o variantă cabrio, dar și sisteme de propulsie electrificate

de Cornel Șocariciu
Vineri, 19.07.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Oficialii Chevrolet au confirmat faptul că noua generație Corvette va primi în scurt timp și o versiune cabrio. Ulterior, sub capota modelului american vom vedea și sisteme electrificate de propulsie.

A opta generație Chevrolet Corvette a fost lansată în urmă cu câteva ore. În cadrul interviurilor susținute la finalul evenimentului, oficialii producătorului american au venit cu o serie de completări interesante.

Noua generație Corvette va fi disponibilă "într-un timp relativ scurt" și într-o versiune cabrio, însă reprezentanții companiei nu au venit și cu informații suplimentare.

De asemenea, oficialii Chevrolet spun că noul Corvette va fi oferit și în versiuni cu sisteme de propulsie electrificate. Conform unor surse apropiate companiei, americanii pregătesc un sistem mild-hybrid care să ofere mici îmbunătățiri atât în dreptul consumului, cât și în ceea ce privește emisiile de CO2.

Aceleași voci vorbesc și despre o variantă plug-in hybrid, în timp ce o versiune 100% electrică nu ar trebui scoasă din calcul.

"Compania își dedică viitoarele acțiuni pentru îndeplinirea strategiei 0-0-0: emisii zero, zero accidente și fără trafic blocat.

Toată tehnologia disponibilă pe noul Corvette a fost gândită pentru a susține strategia de mai sus", a declarat Mark Reuss, președintele General Motors.

Noul Corvette a fost lansat în versiunea Stingray. Motorul V8 de 6.2 litri produce 502 CP (în echiparea cu evacuare de performanță) și 637 Nm. Accelerația de la 0 la 96 km/h are loc în mai puțin de 3 secunde.

Via | Autocar

Comentarii (12)

  • Edikkk
    Orice maşină ar trebui să aibe măcar mild hibrid. Orice electrificare reduce puternic uzura motorului termic.

    Mild hibrid motoraș cu o baterie de 24,acum 48V este un plus considerabil... (majoritatea presiunii pe distribuţie, direcţie, pistoane, consumului de benzină / motorină are loc la plecări de pe loc !)

    O MAŞINĂ SH MILD HIBRID clar este mai bună, va avea componentele mai fără uzură decât una deloc electrificată!!

    Apoi hibrid cu motor mare (acoperă nu numai plecarea de pe loc sau viteze mici ci cam jumătate din range-ul de viteze) şi baterie clar mai mare.

    O MAŞINĂ HIBRID clar este mai cu puţină uzură decât una normală sau mild hibrid !!

    Apoi PLUGIN hibrid care acoperă mers full electric în oraş şi doar în weekend înafara oraşului va merge pe cng, lpg, benzină, motorină.

    O MAŞINĂ PLUGIN bate clar celelalte pentru că din start jumătate rulând doar electric, uzura motorului termic este la sub 50% faţă de una non electrificată !!

    Apoi maşina full electrică la care nu mai ai nicio problemă cu: injectoare, bujii, ulei de motor, chiulase, carburatoare, pompă combustibil, sonde lamda, EGR, turbina, etc etc etc.

    Cu mult mai fiabilă decât oricare precedente singura grijă NEINTEMEIATĂ ar fi cică bateria, dar mai bine schimbi bateria la 15 ani şi ai maşina ca nouă decât să iei un SH şi să stai cu ea în service mai mereu.
    6 10
  • Personal nu mai vreau sa aud de motor termic, nici macar in combinatie de hibrid.
    Nu-mi doresc super-mega-calitate a asamblarii si materiale placute la atingere ca doar nu fac dragoste cu masina.
    As alege o masina comfortabila, fara nicio pretentie de sportivitate(daca vreau sportivitate ma distrez pe circuit, nu pe strada), dar neaparat o baterie capabila. Un e-Up cu baterie de 50+ kWh sau o Kona cu 100+ kWh m-ar ferici maxim.
    Stiu, deocamdata vise..
    10 3
  • inexorabil
    @Edikkk, ştii că mi-eşti simpatic, dar…dă-mi voie să afirm că pe tine (şi nu eşti singurul) te-a subjugat totalmente utopia utopiilor, adică milenarismul…Iar de la Revoluţia Franceză încoace ni se tot livrează iluzii melioriste cu impact global (cum ar fi socialismul, cu aripile sale paroxistic toxice bolşevismul şi nazismul), de care efervescenta şi (prea) oculta şleahtă (auto)poreclită Illuminati (nemţi, nu evrei, sic!) cu siguranţă nu este străină…Din toate punctele de vedere, în frunte cu politica…Iar milenarismul va întruchipa culmea expresiv simptomatică a socialismului, transformat în realitate globală/globalistă (care se vrea singura existentă şi viabilă şi care nu poate răzbi decât prin intermediul unei legislaţii coercitiv-punitive…) şi concentrat – în mod obsesiv, ba chiar compulsiv – pe ideea perfect dezarmantă raţional a “progresului”…

    Mă rog, ca să mă exprim mai puţin abstract, eu, unul, repudiez instantaneu şi peren “raiul” care se conturează cu patos…mediatic şi care ţine morţiş să îngroape în mintea oamenilor (cu sensul de a le şterge şi din memorie, şi din ADN) TOATE “metehnele” lumii “vechi”, “depăşite”. Mai precis, în Global Village-ul milenarist (nu limitat la Dubai, dar, oricum, acesta din urmă constituie modelul), vor fi interzise cu desăvârşire…hazardul, insuficienţa, ineficienţa, incertitudinea, îndoiala, contradicţia, chinul, boala, mizeria, paupertatea, singurătatea, analfabetismul, individualismul, poluarea, ilegalitatea, frustrarea, scrutarea, provocarea şi…imaginaţia. Adică fix ceea ce “defineşte” omul creat şi lăsat de Dumnezeu (aşa păcătos şi inferior Lui cum chiar este, nu că pare), spulberându-i nota de mister şi, implicit, aura de farmec (semnul prevestitor cel mai pregnant se vădeşte prin aceea că nu se mai nasc creatori de spirit precum poeţii, prozatorii, pictorii, sculptorii, compozitorii…ci doar carierişti autoghidaţi către singura “epopee” îmbrăţişată în masă: Marea Rumegare…). Ba încă Illuminati se vor deda la tentative ultrazeloase, “riguroase ştiinţific”, prin care vor urmări să “abolească”…moartea, ceea ce zugrăveşte milenarismul ca inegalabil (în istorie) de ridicol, de absurd…

    Ah, n-am precizat care este rolul (deosebit de important, dacă nu primordial) transumanismului, ca trambulină de lansare către Minunata Lume Nouă, adică se va confirma drept circumstanţă favorizantă…Se subînţelege însă că nu-l ignor.

    Aşadar, dragă Edikkk, la un asemenea deznodământ vrei să ajungem cu toţii? Să fie desfigurat (complet abrutizat, de nerecunoscut) chipul divin din noi?! Evident că n-ai înţelege şi n-ai simţi (deloc!) acest adevăr moralmente înfiorător (şi veşnic inacceptabil în viziunea unui psihopat ca mine), câtă vreme pastila-miracol cu efect narcotic (başca un veritabil anestezic pentru…conştiinţă), recte consumerismul, va continua să facă victime, adică să racoleze noi (milioane şi milioane) adepţi (nu cumva acest fapt poate fi considerat drept adevăratul…fanatism religios?!). “Bunurile de larg consum” şi “cele mai noi cuceriri în domeniul ştiinţei şi tehnicii” le teoretiza/apologiza (ba chiar cu entuziasm necenzurat) şi socialismul de tip bolşevic, dar te priva realmente şi intenţionat de ele, anticipând că al său Big Brother de pe parabola timpului calculat cu exactitate în tenebre, conform milenarei “taine a fărădelegii” acuzate de Sf. Apostol Pavel (anume milenarismul cel – culmea neruşinării – “capitalist”, capitalismul înrudindu-se, ca modus pensandi/operandi/vivendi puritan, cu creştinismul şi conservatorismul – am tot repetat această echivalenţă tocmai ca să nu mai apară confuzii…ideologice, deci eşti indiscutabil de Dreapta doar dacă te înscrii în logica celor trei mari C de mai sus), va şti cum să le valorifice, ca armă propagandistică irezistibilă, tocmai pe baza cultivării prealabile şi programate a agoniei, sursa ideală a patimii ulterioare de a le avea/palpa/acumula/gusta/savura…Cu alte cuvinte, consumerismul nu este destinat ţărilor deja dezvoltate, obişnuite demult cu un nivel de trai peste medie (şi, astfel, marcate de salutara temperanţă), ci celor (cu precădere ortodoxe) în care Calul Troian pe nume socialismul…privativ şi-a “făcut treaba”, vorba intelectualei LCK (o capitalistă şi asta de n-are aere!). Într-un final însă, ce-i drept, se va produce uniformizarea globală în primul rând a fondului…uman.

    Rog redacţia să mă scuze pentru crima de “off topic”, dar intervenţia mea o socotesc benefică, în scopul edificării lui Edikkk şi a afinilor săi…Nu, nu sunt eu “gurul” sau “omniscientul” de la care trebuie să afle în ce constă miezul (incorect politic) evenimentelor, dar profit de ocazie pentru a-l tempera cum se cuvine în manifestarea cultului său “eco” cam prea frenetic, aş îndrăzni să zic chiar orgastic (idem “ACE-Craiova”). Mai prozaic spus: băieţi, nu zboară porcul! Să încerc şi cu romgleza: slow down cu neofilia asta nedozată…

    La urma urmei, deoarece libertatea încă ne guvernează vieţile (de aceea trebuie să-I mulţumim…Celui Atotputernic), procedaţi (ori)cum credeţi de cuviinţă (şi l-aş stigmatiza imediat pe oricine v-ar “obstrucţiona” în acest sens), dar să nu pretindeţi la…Judecata de Apoi că n-aţi fost avertizaţi…şi încă în mod sistematic! Eu îmi “irosesc timpul” aici pe spezele mele şi cu riscul (conştientizat) atragerii de monitorizare…(neo)securistă (nu, nu vă gândiţi la nicio “paranoia”, ci admiteţi că vă confruntaţi cu cea mai suverană stare de fapt a zilelor noastre, dacă aţi parcurs, cât de cât, literatura tipologică dedicată unui subiect extrem de evitat pe plan public, în speţă Distopia planetară) şi nu caut niciun câştig, afară numai de cel capital, recte sufletesc...
    10 3
  • Tu ne plictisesti teribil pe acest site care este despre masini si performantele lor, in general. Sper sa scapam vreodata de visatori ca tine. Nu de alta dar visele placute nu sunt deloc anoste, banale si linistite.
    3 9
  • mircea badea
    mai multe poze!!
    3 0
  • Edikkk
    Scuze Tu.

    Încerc pe viitor să nu mai plictisesc. Sorry!!
    Şi să o las mai moale cu electrificarea.

    O ultimă frază şi nu mai revin:

    îmi pare rău că electrificarea, care aduce atâtea avantaje clientului, este ignorată de producători în Europa, pentru că profiturile fabuloase se fac cu motoare termice (care vrem, nu vrem, sunt învechite) şi cutii de viteze manuale (vechiiii) !!

    Bravo China care au dat lege cu 25% electrice la producători şi dacă vrei termică plăteşti taxe de 10.000€ sau aştepţi 2-5 ani la coadă!!!


    USA are Tesla....

    UE are ce?.... dieselul de la germani....


    Păcat, trist.


    Bye.
    5 5
  • @Edikkk, nu la tine se referea comentariul cu plictisul. Degeaba te ataci cu electricele. Pe de alta parte, de pare ca n-ai inteles ceva elementar.

    Ce deranjeaza la tine (cel putin pe mine personal) e fervoarea cu care ridici in slavi asiaticii si te caci pe europeni. Ca si cum tu te-ai nascut in china si de fapt cineva te forteaza sa traiesti in Romania. Ipocrizia cu care ataci Germania la fiecare fraza si te faci ca nu vezi defectele japonezilor/chinezilor sau coreenilor, duce la un lucru ... devii oibositor si iritant. Mai ales ca o faci zi de zi, postare de postare, ca o placa zgariata (daca stii ce vreau sa zic).

    Inidferent ce marca vinzi in dealership-ul tau, in tara asta toti suntem romani si pentru noi Germania, Franta, Anglia si Italia sunt la mii de km mai apropiate decat orientul indepartat. Cand vii si dai in ai tai la tine acasa si impingi niste produse mediocre ale unor neamuri care n-au nici in clin nici in maneca cu neamul tau si rasa ta, nu te astepta la prea multa dragoste. Da, e foarte ok si normal sa-ti iubesti tara si rasa din care faci parte. Altii o fac si nu mai au nici o problema. Problemele apar cand noi trebuie sa fim egali cu altii si sa le dam drepturi, pamant din tara noastra si sa ne adaptam lor, desi sunt ca mentalitate mult dupa noi.

    Chiar ti se pare ca europenii sunt de rahat? Cum de n-au inventat asiaticii masina electrica cu autonomie de peste 500km? Sa-ti mai pomenesc pe Rimac? Chinezii s-au bagat cu viteza luminii peste ei, baga bani in ei si fura de rup. Asta e progresul lor. Spionajul economic, militar, industrial la scara larga, sustinut si finantat pe fata de catre stat. Si tu vrei sa-mi dau banii mei pe produsele lor? Ca sa ce? Sa-mi platesc propria distrugere? In numele cooperarii, progresului, dezvoltarii stiintifice, bla bla bla ... Vei sa stii cati chnezi sunt trimisi acasa sau sunt sub cercetare pentru spionaj, furt intelectual si sabotaj economic?

    Pe urma vin aici pe Automarket.ro, sa mai citesc si eu un rand in romana, sa ma relaxez, si dau de @edikkk zis mascarescu zis omul cu 1000 de nick-uri, care pare pur si simplu un pion asiatic a carui singura menire e sa fie varful de lance al propagandei mecanice de care abia am scapat in 1989. Poate ca nu asta esti, poate ca nici nu iti dai seama ce ai ajuns sau poate esti doar un simplu algoritm de inteligenta artificiala plantat aici experimental. Orice ai fi, e ceva foarte in neregula cu tine.

    Daca as fi singurul care sa-ti spuna asta, as tacea si as crede ca gresesc. Dar au observat si altii ca exista un pattern care se repeta agasant la fiecare postare. Ca si cum pentru tine nu mai exista nimic altceva pe lumea asta.

    Toti avem preferinte sau respingem lucruri din jurul nostru.Si cu totii la un moment dat ajungem la un numitor comun si la niste reguli de bun simt in conversatiile de aici. La tine insa nu se schimba nimic. Si asta e agasant. Chiar crezi ca s-ar mai lega lumea de tine daca n-ai mai baga aceleasi texte obosite? Reflecteaza putin. Poate de fapt chiar ai sa spui ceva interesant. Cand vorbest de electrice iti dau foarte multa dreptate. Dar undeva la mijocul textului stiu ca o sa apara ceva legat de taiota si de inapoierea europeana. Si atunci, in ochii mei, ai dat cu toata credibilitatea de pamant.
    6 0
  • PS Corvette-ul asta arata fenimenal. Mai ales in varianta cabrio :):) Iar electrificarea o sa faca parte din propulsia lui, indiferent de ce zicem noi aici. Pro si contra :)
    3 0
  • inexorabil
    @Edikkk, sper că nu-i adevărat ce presupune (o fi ieşind fum fără foc?) Zărne, cum că ai fi unul dintre nenumăratele alter ego-uri ale autoritar hegemonicului (pe AM) Mafia…Ştim cu toţii că şi pe mine m-a lovit o astfel de impresie, deseori. La un moment dat, un gest de (incontestabilă) bunăvoinţă pe care l-ai manifestat faţă de mine personal (în disputa mea absurdă cu vianu, şi el suspect de…mafiotită) mi-a creat “certitudinea” că m-am înşelat în privinţa ta. Şi eu tocmai asta vreau: să nu mă simt obligat de conştiinţă să încadrez între ghilimele cuvântul pe care tocmai l-am folosit. Aşadar?...

    Zărne, evident că eu sunt cel care plictiseşte…OK, plictisesc, scârbesc, irit, scot din sărite lumea, dar este interesant că unii îmi rezervă…inexistenţa (ca descriere fenomenologică). Pentru rândurile următoare, îmi voi permite o paranteză deloc inutilă.

    Tactica primordială de sorginte neosocialistă/neosecuristă (deşi ar fi recomandat să renunţăm la prefixul “neo”, fiindcă geneza acesteia nu este tocmai nouă) constă în a-l eticheta, în mod direct, sec şi “absolut” inatacabil, pe ORICINE şi ORICE incomod şi indezirabil (pentru Sistem), cu…“nu există”, sugerând în substrat, cu rol preconceput hipnotic şi cu putere de axiomă, fractura nefirească dintre realitate şi obiectul ei. Cu alte cuvinte, ni se impune, în plan dogmatic, faptul că “Persoana, obiectul sau fenomenul neagreate de noi nu există. Limitaţi-vă la acceptarea pe loc şi mai ales non-analitică şi non-critică a acestei realităţi şi autoinstruiţi-vă în sensul formării unui automatism de autoconvingere, conform căruia tot ce evităm noi din vedere şi din exprimare nu merită dezbătut sub nicio formă şi cu nicio ocazie, dar în primul rând este esenţial să credeţi cu fermitate că, într-adevăr, nu există”.

    Exemple pilduitoare, considerate în mod aleatoriu:

    1) Răspunsul preşedintelui ţării referitor la solicitarea mass-mediei independente de a-şi preciza punctul de vedere pe tema abuzurilor “unităţii de elită” DNA Ploieşti: “Nu ştiu şi nu mă interesează!” (oricum a venit cu replica pregătită conştiincios în…tenebrele societăţii româneşti, unde colcăie, netulburaţi de nimeni, vechii-noii băieţi cu ochi albaştri, care, graţie minţii lor doldora de inteligenţă mefistofelică, au anticipat la ce ipostază publică neplăcută va fi supusă, inevitabil, marioneta lor “democratic votată”). Efectul pe care a căutat să-l inoculeze mintal prostimii, profitând de autoritatea de prim om în stat, se traduce astfel: “Nu există ceea ce vi s-a prezentat” (în pofida dovezilor…imbatabile). Iar pe aceşti “alchimişti” ai traficului de termeni/sensuri nu-i interesează niciodată şi defel dacă admiţi sau nu versiunea de “adevăr” sau “dreptate” convenabilă lor, ci mizează – chiar cu fanatism – doar pe probabilitatea (ce-i drept, deloc exclusă) de a…înghiţi găluşca propagandistică măcar un individ dintre cei vizaţi (milioane şi milioane) pentru “restart” cerebral programatic;

    2) Reprezentarea pe hartă a Berlinului de Vest de către autorităţile pro-sovietice ale RDG. De la sintagme aberante şi batjocoritoare precum “Westberlin”, “Berlin (West)” sau chiar “WB” şi de la ignorarea voluntară a simbolizării grafice a realităţilor geografice şi economice care caracterizau partea occidentală şi ermetică a metropolei germane, s-a trecut, către finalul Războiului Rece, tocmai la punctul-cheie, recte la psihoza lui…”nu există”, fiind, astfel, preferată politica de a li se înfăţişa cetăţenilor est-germani enclava libertăţii “fasciste” şi “imperialiste” ca un spaţiu complet…alb, gol, “blank”. În mod ironic, exista…un spaţiu, plin sau gol, pe care virusurile (in)umane ale reinterpretării vieţii şi istoriei nu-l puteau exclude chiar de tot, nici din discuţie, nici de pe hartă. Başca realizau şi ei că ar fi fost atât de simplu să se urce oricare dintre “reeducaţii” lor pe orice clădire din preajma Zidului Berlinului şi să observe limpede că “dincolo” exista…viaţă, activitate, mişcare, pasiune, frumos, nu doar spaţiu fizic.

    Celor care nu cunosc acest episod al istoriei li s-ar putea părea grotesc, halucinant, ceea ce am relatat. Dar s-a întâmplat concret. Iar dacă s-ar întreba ce legătură ar avea cu cazul meu, i-aş asigura că dorinţa cea mai fierbinte a “prietenilor” mei de pe AM este să fiu perceput în general ca un “blank” (ei oricum aşa mă “văd”), faţă de care cititorii să conchidă, invariabil, că nu merită osteneala (de a mă citi ca gest elementar, darămite să se preteze şi la “rumegarea” textelor mele).

    Eh, băieţi, îmi pare sincer rău că nu vă pot îndeplini hatârul…Aşadar, rămân…inexorabil. Tocmai Creatorul n-ar îngădui să figurez ca…neant. Vă cer scuze că…exist.

    La urma urmei, nu vă sileşte nimeni să săriţi peste “zidul” de ostilitate care mă înconjoară – de fapt, de când vă deranjează…nimicul? Plăcându-vă să mă echivalaţi cu “nimic” şi complăcându-vă în iluzia că eu nu exist, ar trebui nici să nu mă sesizaţi în panorama voastră socială, nici măcar alb (sau transparent) să nu apar în faţa ochilor voştri. Dar voi îmi ripostaţi…Pe bune acum, are vreo logică?
    4 2
  • Edikkk
    Ştiam dle Zarnasteau, stiu.

    Bine, dar o ultimă întrebare cum de germanii și europenii ăştia, fraţii noştri fac maşini hibride plugin sau chiar full electrice doar pentru piaţa din China şi în Europa (cu preţuri mai mari) au o ofertă de secolul trecut?

    Păi şi să nu critic pentru că sunt asiatic.
    Nu este aşa. Încă după atâta timp ne uităm la maşini noi vândute pentru piaţa din Europa cu stick gen WOWWWW!!

    Ce WOW???

    Stăm ca tractoriştii, noi europenii, şi acest lucru mi se pare de criticat, dacă ne tot dăm rotunzi ca fiind leagănul civilizaţiei.
    2 1
  • inexorabil
    Întrebarea care mă tot bântuie în…postdecembrism (adică de 30 de ani, de când ne tot îmbătăm cu iluzia…libertăţii, doar pentru faptul că vorbim şi ne mişcăm absolut neîngrădiţi…apropo, până când oare?) este următoarea: cum a reuşit Germania să atingă acest fabulos şi invidiat nivel de dezvoltare, ceea ce i-a permis să devină şi “creierul” UE, deşi a fost făcută praf şi pulbere de două (nu unul!) războaie mondiale?...Chiar o fi lucrând “24 de ore pe zi, uneori şi noaptea”, vorba mucalitului Mitică Dragomir? Sau chiar or ieşi numai genii din sistemul german de învăţământ?

    Bine, noi suntem “proştii”, “înapoiaţii”, “puturoşii”, “bădăranii”, “sărăntocii”, “corupţii” şi “hoţii” (dacă nu şi “habotnicii” ortodocşi) Europei (cică la pachet cu ruşii…), că aşa ne-a îndoctrinat, de ani de zile, propaganda vădit socialistă de la Berlin/Bruxelles să credem despre noi înşine (sper să nu fi “pus botul” prea mulţi dintre noi). Dar nu cumva o asemenea conjunctură (ţesută cu toate aceste epitete negative) înseamnă taman ceea ce vrea Germania, pardon, UE să perpetueze în fostul “bloc comunist” ?...Fără supărare, după 30 de ani de “democraţie”, dacă superputerea pe nume Deutschland chiar ar fi urmărit ca “Estul” să se transforme într-un partener la fel de prosper ca dânsa şi pe care să-l trateze realmente ca pe un membru cu drepturi depline, juste şi egale în confederaţia continentală, atunci s-ar fi văzut rezultatele chiar şi într-un mod timid…În realitate însă, Germaniei îi convine să exerseze “dublul standard” de calitate comercială pe spinarea noastră, Germania ne teoretizează, cu patos managerial, “Europa cu două viteze” (recte “statul de drept” întemeiat pe teorii şi legi…discriminatorii), Germaniei îi place să dicteze (prin intermediul slugilor ei franceze şi “beneluxe”) cum să arate configuraţia noastră politică şi mai ales…judiciară şi cum să ne “funcţioneze” economia.

    Îl înţeleg şi pe…Edikkk, câteodată. Efectiv ni se vând gogoşi în privinţa “raiului” europeist. Iar cine vrea să constituie ultra-utopicele “Statele Unite ale Europei” în mod sigur nu ia în considerare…modelul american. Culmea, dom’ne, cică să ignorăm tocmai “cea mai avansată democraţie din lume” (mă rog, ca să fiu sincer, în primul rând faţă de mine însumi, nici aceasta n-ar mai fi de dorit, de când microbul Stângii a “contaminat” în primul rând Partidul Democrat şi apoi, în asociere cu “elemente duşmănoase” din aparatul administrativ-politic, a provocat naşterea monstrului teribil Deep State, cu rază…globală de acţiune, responsabil inclusiv de subordonarea serviciilor secrete şi a altor instituţii de forţă din statul român), doar fiindcă nemţii caută să (ne) impună ideile lor “originale”, cu aromă de “principii, valori şi standarde occidentale”.

    “Comuniştii” nu băteau câmpii despre “imperialismul german”, doar că nu trebuia înţeles ca fiind chiar atât de “fascist” pe cât se străduiau ei să ne convingă. Nu, căci desfăşurarea ulterioară a evenimentelor a dovedit, fără putere de tăgadă, că foamea chinuitoare de “spaţiu vital” a nemţilor este percepută de către cobaii actuali (nu vă uitaţi peste gard…noi suntem aceia!!!) prin mijloace…paşnice şi – miam-miam! – foarte dulci, nespus de plăcute…Cu alte cuvinte, casca germană de război i-a lăsat locul idolului consumerist (nici măcar ridicat prin propriile noastre eforturi – oricum nu ni s-ar da voie nicicând şi nicicum…de la comenduirea garnizoanei bruxelleze – ci plantat de-a gata, de la “sursă”, recte echivalând cu surplusul industrial al UE), care a rezolvat în mintea noastră, în mod simplu, rapid şi eficace, toată ecuaţia ţării/vieţii “ca-n Vest”, după care am tânjit (de fapt, s-a procedat în aşa fel, încât să ne năpădească poftele şi visele unui El Dorado care ni se “cuvine”) în cei 45 de ani de “holocaust roşu”…(illuminat) programatic.
    2 0
  • inexorabil
    Supliment de viteză: “Occidentul” (inclusiv cel real, reprezentat de SUA) profită din plin de cea mai jenantă situaţie mioritică. Punctul de plecare al analizei consemnează faptul că sistemul nostru de învăţământ nu produce doar tâmpiţi (aşa cum susţinea nenea Băsescu), ci şi specialişti de calibru (desigur, mult mai puţini decât marea masă de “absolvenţi” care vânează doar “patalamaua la mână” chiar până la nivel de…doctorat, dar competenţă demonstrabilă pe frontul muncii…vax albina, crema puca). Problema inacceptabilă este că statul român îi formează (din banii noştri, ai contribuabililor) pe aceşti profesionişti, iar ţările “avansate” ni-i iau de-a gata şi pur şi simplu culeg roadele…Primul impuls ne îndeamnă să conchidem că “nu-i corect” aşa, dar nu despre (in)corectitudine este vorba aici, ci despre certitudinea că…nu ne mai lecuim odată de indiferenţă şi imbecilitate (două “calităţi”…siameze). De fapt, noi le-am avut dintotdeauna în “ADN” (biciuindu-le necruţător, Burebista a putut să făurească un…imperiu, dar nu rivalii romani, ci “adepţii” acestor metehne perene i-au venit de hac lucidului conducător). Fanariotismul şi illuminat-bolşevismul n-au făcut altceva decât să le potenţeze…
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru