Versiunea de serie a lui Mercedes-Benz GLB Concept va fi prezentată în această vară: varianta electrică va fi disponibilă din 2021

de Cornel Șocariciu
Joi, 18.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Oficialii Mercedes-Benz au anunțat că varianta de serie a conceptului GLB va fi prezentată în vara acestui an. Noul SUV compact pregătit de nemți va fi disponibil și într-o versiune cu șapte locuri.

În urmă cu doar câteva zile, Mercedes-Benz a publicat primele imagini și detalii referitoare la GLB Concept. Prototipul dezvoltat de constructorul german anunță un viitor SUV compact poziționat între GLA și GLC.

Cu ocazia Salonului Auto de la New York, oficialii Mercedes-Benz au venit și cu informații noi despre versiunea de serie a lui GLB Concept. Conform declarațiilor, SUV-ul va fi prezentat în vara anului curent. De asemenea, GLB va primi și o versiune 100% electrică pe care fanii o vor putea comanda începând cu 2021.

Mercedes-Benz GLB Concept împrumută o serie de elemente de design de pe Clasa G. Prototipul a fost prezentat într-o versiune cu șapte locuri, iar oficialii Mercedes-Benz spun că ultimele două scaune pot găzdui pasageri cu o înălțime medie.

Planșa de bord a conceptului a fost preluată aproape integral de la noua generație Clasa A, iar constructorul german promite să ofere și o serie de accesorii dedicate modelelor de off-road.

Mercedes-Benz GLB Concept a fost echipat cu motorul pe benzină de 2.0 litri cu 224 CP, propulsor disponibil în prezent pe Clasa A, Clasa B și CLA.

Comentarii (1)

  • Toate bune si frumoase. Ce mi se pare insa gresit, este abordarea variantelor clasice si electrica pe aceeasi platforma. O masina conceputa de la A la Z pentru propulsia electrica ar fi mult mai de dorit, dar probabil preturile n-ar mai fi digerabile pentru contabili.

    Totdeauna trebuie sa gasesti un echilibru intre ceea ce vrea sa ofere inginerul si ceea ce e dispus sa plateasca contabilul. Si daca nu ai un Space X in spate sa te finanteze, e ceva mai dificil sa fii profitabil :):):)
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru