Vârf de lance: Porsche a lansat noul Cayenne Turbo cu 550 de cai putere

Publicat marţi, 12.09.2017 15:12 de Cornel Șocariciu

Au trecut doar câteva săptămâni de la prezentarea noii generații Cayenne, iar Porsche a pregătit o surpriză pentru fani. Lansarea versiunii Cayenne Turbo în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt.

În urmă cu câteva săptămâni, Porsche a prezentat noua generație Cayenne. Acum, cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt, nemții completează gama cu versiunea Cayenne Turbo.

Sub capotă, noul Porsche Cayenne Turbo vine cu motorul V8 de 4.0 litri care produce 550 de cai putere (+20 CP față de versiunea precedentă) și 770 Nm (+20 Nm). Resursele unității sunt puse în valoare prin intermediul transmisiei automate Tiptronic S cu opt rapoarte.

În aceste condiții, accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 4.1 secunde, respectiv 3.9 secunde în cazul versiunilor echipate cu pachetul Sport Chrono. Viteza maximă se oprește la 286 km/h.

Porsche pune la dispoziția clienților o suspensie pneumatică cu șase setări, un sistem de bare stabiizatoare active, Torque Vectoring Plus și un sistem de direcție integrală. În urma acestor elemente, Porsche spune că noul Cayenne Turbo are precizia unui model sportiv, confortul unei limuzine și capacități bune în off-road.

Totodată, Porsche spune că noul Cayenne Turbo este echipat cu un eleron adaptiv. Acesta îmbunătățește comportamentul SUV-ului atât pe palierele de viteză, cât și pe frânare.

Din punct de vedere estetic, noul Cayenne Turbo vine cu un pachet ceva mai sportiv, cu jante de 21 de inch și cu un sistem de evacuare cu patru terminații. Așa cum era normal, interiorul este mult mai bine echipat comparativ cu restul gamei. În pachetul standard, Cayenne Turbo are un sistem audio Bose Surround Sound de 710 W, scaune sport cu reglaje în 18 direcții și un volan cu design special.

Noul Porsche Cayenne Turbo poate fi deja comandat, iar pentru piața din Germania prețul de pornire este de 138.850 de euro. Primele unități vor ajunge în garajele clienților către finalul acestui an.

  • Adrian C, marţi, 12.09.2017 20:12

    In sfarsit un Cayenne Turbo care s-a maturizat si a cam atins perfectiunea atat tehnic cat si estetic. Asteptam si versiunea Turbo S de ce nu si Turbo SS :)....

  • Cum, miercuri, 13.09.2017 10:08

    Cuuuummm?? V8 4 litri? Benzina? Adica fara hipsteresli electrice sau hibride?? Trebe sa fie nebuni!! Sau cu picioarele pe pamant... cine stie..