Vânzările Mercedes au scăzut cu 19% în primele 6 luni din 2020: Daimler anunță extinderea programului de reducere a costurilor

de Paul Cosma
Joi, 09.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daimler estimează pierderi pentru al doilea trimestru și, în aceste condiții, vrea să extindă programul de reducere a costurilor. Grupul german susține că vânzările Mercedes-Benz au scăzut cu 19% în primele 6 luni, la circa 870.000 de unități.

Daimler va publica rezultatele financiare pentru al doilea trimestru, respectiv prima jumătate a anului, în data de 23 iulie. Oficialii grupului se așteaptă la o “scădere semnificativă” a vânzărilor, precum și la pierderi, în timp ce “recuperarea” post-pandemie ar urma să fie una de lungă durată.

“Vânzările și veniturile grupului vor fi mai mici decât în 2019, cel mai probabil,” a spus Ola Kallenius, CEO-ul Daimler.

Potrivit acestuia, vânzările Mercedes din primele 6 luni au înregistrat o scădere de 19%, la circa 870.000 de unități.

În urmă cu o săptămână, Daimler a transmis că pregătește reduceri “drastice” de salarii și costuri din cauza crizei COVID-19. Anul trecut, Daimler a anunțat că va renunța la peste 10.000 de angajați, astfel încât costurile cu personalul să scadă cu 1.4 miliarde de euro până în 2022.

Alți 10.000 de salariați Daimler ar urma să fie concediați până în 2025, potrivit presei germane, însă Daimler a spus că aceste informații sunt doar speculații.

Via Reuters

Comentarii (1)

  • inexorabil
    Ascultaţi-mă cu atenţie, căci nu vorbesc în dodii: în acest deceniu-bornă (2021-2030), se vor produce cele mai semnificative şi mai…derutante evenimente din întreaga istorie auto (şi nu numai în această direcţie ontologică). Neîndoielnic, vom asista (desigur, neputincioşi, fără nicio putere de influenţă) la nişte mutaţii incredibile (şi greu previzibile sau greu acceptabile) sau chiar la nişte “decese” şocante şi mai multe nu, pe care va trebui să le percepem ca ireversibile…Practic, peste numai zece ani, cel mai probabil nu vom mai recunoaşte (deloc!) “arhitectura” universului pe roţi, raportată la certitudinile glorioase de altădată şi făurite în secole de elocvenţă divino-umană. Dar nu numai tendinţa de autodistrugere a omului va provoca dezastrul, ci şi ambiţia acerbă a potrivnicului din tenebre, căruia tocmai din cauza noastră, a tuturor, i s-a îngăduit de Sus voie slobodă pe pământ (deşi limitată în timp, dar şi ca efect concret, altfel realmente ar fi vai şi amar de noi!), pe care, volens nolens, o vom cunoaşte/evalua pe propria noastră piele…

    Nu cred că ar fi nevoie să precizez că numai cei puternici mental şi întăriţi sufleteşte de Sus vor răzbi cu toate atributele cerebrale intacte.
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru