Vânzările globale de mașini au scăzut cu 26% în prima jumătate a anului: țările europene au fost cele mai afectate

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Miercuri, 05.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorii auto au vândut 33 de milioane de mașini la nivel global în primele șase luni ale anului, cu 26% mai puține decât în perioada similară din 2019. Marea Britanie, Franța și Germania se numără printre țările cu cele mai mari scăderi.

Industria auto traversează o perioadă dificilă din cauza pandemiei de coronavirus SARS-CoV-2, care a avut ca efect o scădere puternică a vânzărilor.

Astfel, vânzările globale de mașini au ajuns la 33.075.000 de unități în prima jumătate a anului, în scădere cu 26% comparativ cu perioada similară a anului trecut, când au fost comercializate 44.9 milioane de unități.

Rezultatele din prima parte a anului sunt cele mai modeste înregistrate de industria auto din 2009, atunci când piața a fost bulversată din cauza crizei financiare.

China rămâne de departe cea mai importantă piață auto, cu peste 10.2 milioane de unități în primele șase luni și o scădere de 17%. Țara asiatică a profitat însă de faptul că a fost afectată de pandemie în special în primele trei luni, înainte de o revenire puternică pe parcursul următoarelor trei luni.

De altfel, celelalte piețe majore au înregistrat scăderi mai puternice, cum ar fi piața din Statele Unite, care a avut un declin de 24%, la puțin peste 6.4 milioane de unități.

Cu 2.18 milioane de unități, Japonia ocupă poziția a treia în top după o scădere de 20%.

De departe, cele mai mari scăderi au fost înregistrate de marile economii europene. În Germania (locul 4) s-au vândut doar 1.32 milioane de mașini, cu 34% mai puține, în timp ce Franța (locul 7) a raportat o scădere de 37%, la aproape 890.000 de unități.

Piața britanică (locul 9) a scăzut cu 48% la 762.000 de unități, în timp ce Spania (locul 16) a înregistrat o scădere de 50%, la 400.000 de unități. Alte scăderi importante au fost remarcate în India (locul 4, -47%) și Brazilia (locul 8, -39%).

În top 25 au existat însă și patru țări care au raportat vânzări în creștere: Coreea de Sud (locul 6, +11%), Iran (locul 15, +35%), Turcia (locul 19, +30%) și Taiwan (locul 22, +1%).

Via FiatWorldGroup

Comentarii (1)

  • Se dovedeste ca lockdowns au fost cea mai mare eroare umana colectiva din istorie. Macar de-am fi invatat ceva din asta cu totii...
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru