Vânzările de hibrizi plug-in și mașini electrice în februarie în Europa: Renault Zoe a devenit lider, urmat de VW e-Golf și BMW i3

de Petre Barac
Luni, 02.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Vânzările de mașini electrice și hibrizi plug-in din Europa au crescut cu 39% în februarie, în comparație cu aceeași perioadă de anul trecut. Renault Zoe a devenit liderul clasamentului, după ce a detronat Volkswagen e-Golf, iar pe locul trei s-a situat BMW i3.

La nivelul lunii ianuarie 2018, VW e-Golf a avut cele mai bune vânzări din Europa  pe piața mașinilor electrice și hibride plug-in, cu Renault Zoe și BMW i3 pe locurile 2 și 3.

Situația s-a schimbat în februarie, poziția de lider fiind ocupată acum de Renault Zoe cu 4.310 unități vândute de la începutul anului.

Podiumul vânzărilor a fost completat, în ordine, de Volkswagen e-Golf (3.476 de unități) și BMW i3 (3.445).

Alte modele cu rezultate notabile au fost Mitsubishi Outlander PHEV (2.216), Volkswagen Passat GTE (2.143) sau Nissan Leaf (2.049).

Cererea pentru mașinile electrice în Europa este prognozată să depășească 600.000 de unități până în 2020 și borna de un milion până în 2022, potrivit unei cercetări de piață a LMC Automotive.

Germania este așteptată să devină cea mai mare piață pentru mașini electrice de pe Bătrânul Continent, cu 200.000 de unități livrate pe an - obiectiv ce ar urma să fie atins până în 2022 - secondată de Marea Britanie și Franța.

La nivelul anului trecut, Renault Zoe a dominat vânzările din Europa, urmat de Nissan Leaf, Tesla Model S, BMW i3 și Volkswagen e-Golf.

Via Insideevs

Comentarii (1)

  • LEXMARK
    Consider ca aceasta stire necesita o precizare, anume ca acei hibrizi despre care pomeniti sunt hibrizii "plug in", acei hibrizi pt care ziua trebuie sa mai aibe inca 8-12 ore in plus, undeva pe la 32-26 ore in total pt a le mai si tine la incarcat fiindca altfel Toyota este lider detasat la hibrizi ce nu necesita incarcare ...
    8 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru