Vânzările Dacia la nivel global au crescut cu 7.2% în primele trei luni ale anului: Duster se apropie de Sandero

de Daniel Popescu
Sambata, 27.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia a vândut 184.000 de mașini la nivel global în primele trei luni ale anului, în contextul în care Duster și-a dublat numărul de clienți și s-a apropiat de liderul Sandero.

Publicația Car Industry Analysis a realizat recent o analiză cu privire la evoluția mărcii Dacia pe plan global în primele trei luni ale acestui an.

Potrivit datelor compilate de sursa citată, Dacia a comercializat aproximativ 184.000 de unități la nivel global în primele trei luni ale anului, în creștere cu 7.2% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

La fel ca în ultimii ani, Dacia Sandero este cel mai vândut model al constructorului de la Mioveni, cu 69.914 unități. Totuși, ca urmare a faptului că se apropie de finalul actualului ciclu de viață, subcompacta a stagnat la vânzări față de anul trecut.

În schimb, Dacia Duster a înregistrat o creștere spectaculoasă a vânzărilor, cu peste 106%, la 56.447 de unități în primul trimestru al anului. În acest ritm, este practic doar o chestiune de timp până când Duster va deveni cel mai vândut model din gama producătorului român. De altfel, o astfel de tendință s-a remarcat recent și pe piața din România, întrucât Duster a obținut mai multe înmatriculări decât Sandero în perioada ianuarie-martie.

Podiumul Dacia este ocupat de Dokker, care a înregistrat 24.391 de unități după o creștere cu 8% a vânzărilor, în timp ce locul patru i-a revenit lui Logan, cu 17.556 de unități. Cel mai popular model din România a înregistrat și pe piața internațională o creștere a vânzărilor de 14%.

Singurul model Dacia cu vânzări în regres în primul trimestru a fost Lodgy, care s-a oprit la 8.874 unități, în scădere cu 8%.

De asemenea, datele Car Industry Analysis arată că Dacia a comercializat în primul trimestru și 6.824 unități din generația anterioară Duster.

Via CarIndustryAnalysis

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru