Vânzările Dacia în Germania au crescut cu 30% în ianuarie: Sandero și Duster, cele mai căutate modele românești pe cea mai mare piață din Europa

de Petre Barac
Marti, 13.02.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia a înregistrat vânzări de 5.795 de mașini în Germania, în prima lună din 2018, în creștere cu 29.2% față de ianuarie 2017. Anul trecut, Sandero și Duster au fost cele mai vândute modele Dacia pe cea mai mare piață europeană.

În 2017, Dacia a vândut 62.678 vehicule în Germania, cea mai mare piață din Europa, cu 27.6% mai multe decât în 2016.

Cele mai căutate modele Dacia au fost Sandero și Duster, urmate de Dokker, Logan și Logan MCV.

Ascensiunea Dacia în Germania a continuat și în prima lună din 2018, constructorul reușind un volum de 5.795 de mașini, cu 29.2% mai mare decât performanța din luna ianuarie 2017. 

Dacia Sandero a intrat în top 50 modele din Germania, pe locul 34, cu un volum total de 23.993 de unități în 2017. În segmentul său, dominat de VW Polo, Opel Corsa și Skoda Fabia, Sandero s-a clasat pe locul 6, peste modele precum Seat Ibiza, Renault Clio și Peugeot 208.

Succesul său a fost asigurat de versiunea Stepway, aflată la mare căutare printre clienții germani. Vânzările Dacia din Germania au fost asigurate în proporție de 38.2% de modelul Sandero.

Și Duster s-a mișcat bine anul trecut, vânzările sale din Germania fiind în creștere cu 16.1% față de 2016, la un nivel de 15.765 de unități.

În segmentul SUV-urilor subcompacte, Duster s-a clasat pe locul 3, după Opel Mokka și Renault Captur.

Vânzările SUV-ului Dacia au reprezentat 25% din volumul total înregistrat de constructorul autohton pe piața din Germania.

Via Profit.ro

 

Comentarii (10)

  • Anonim
    La nemti nu pute Dacia ! In Romania in loc de masina noua mai bine o vechitura aruncata de neamtul care cumpara o Dacie noua in garantie . Inca un lucru care ne arata de ce suntem la coada Europei in toate domeniile .
    24 8
  • @anonim
    Ai primit o manutza rosie de la Nea Costel, romanul care-i fruncea.
    7 11
  • Nu înțeleg aceste comparații care au devenit niște plăci repetate la nesfârșit, atâta timp cât la noi Dacia este pe primul loc la vânzări de mașini noi, înseamnă că și românii preferă o Dacia nouă, doar că cifrele sunt modeste, ăsta este nivelul.

    În Germania o Dacia nouă costă 3000 euro, valoarea medie a unei mașini la mâna a doua ? Ăștia sunt banii pe care îi dau românii pe mașini uzate, în medie.
    8 1
  • @dan_grc In Germania o Dacia noua costa 3000 euro? Rad cu lacrimi la replici din astea. O Dacie noua in Germania costa cu putin mai mult decat costa o Dacie noua in Romania.
    7 9
  • @MarDark

    Razi in continuare.

    Eu sunt curios cati dintre cei care critica pe romanii ce-si cumpara second de cateva mii de euro, au bani de o Dacia noua, Logan sau Sandero, ca Duster deja se poate duce si la 20.000.

    Sunt convins ca cel putin jumatate dintre cei ce si-au achizitionat masini uzate in 2017, daca aveau bani, ar fi preferat Dacia noua.
    7 2
  • @dan_grc Nu am treaba cu ce ai zis in rest doar cu partea "In Germania o Dacia noua costa 3000 euro".
    Inca odata o Dacia costa in Germania noua cat una noua in Romania.
    6 4
  • Gigele, fii atent! Era un semn de intrebare acolo... Intrebare retorica! Desigur, Dacia noua NU costa 3.000 de euro in Germania! Pointul e ca incet-incet nu mai putem vorbi realist despre Dacia ca fiind cu adevarat o alternativa la masinile second-hand.
    6 1
  • @Adi Ai dreptate nu am fost atent. Ideea ca pretul unui Logan sa zicem e practic acelasi de la prima varianta. Tot pe la 6400 - 6500 incepe, numai ca acum ai posibilitatea sa ai mai multe optionale. Atunci se ducea in maxim 9000 dar aveai doar AC + oglinzi electrice + geamuri electrice + ABS + Jante iar acum urci pana in 12000 cu navigatie + cruise control + ESP + 4 airbag-uri + clima. Dar nu te retine nimeni se le iei pe toate. Alternativa fata de o masina SH exista in continuare.
    6 3
  • Cea mai ieftină Dacie începe cu 6.950 de euro.
    Și nu-i oprește nimic pe românii cu buget foarte mic de mașină (de exemplu 3.000 cum ați zis) ca în loc de o nemțească având vechime de 2 cifre să ia o mașină mai simplă dar mai nouă (Dacie, Fiat, Suzuki).
    Problema e că românul vrea și siglă și cai și ditamai taraba la 2.000 de euro.
    5 1
  • Costel
    Io n-am vazut nemti sa-si cumpere daci. Mai ziceam si alta data, c-or fi poate turci si alti imigranti, da' no-ti vedea neamt curat sa-si bata joc de banu muncit pe frantuzisme. In visele alora de pe la Pitesti si paris, poate... does it hurt the truth, guys? don't cry... :)
    1 16

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru