Vânzările BMW au crescut la nivel global datorită SUV-urilor: segmentul a înregistrat un progres de 23%

de Daniel Popescu
Joi, 01.08.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
SUV-urile sunt responsabile pentru cea mai mare parte a creșterii vânzărilor BMW din prima jumătate a anului, în special după succesul unor modele precum X2, X3 și X4.

BMW a raportat pentru prima jumătate a anului o creștere a vânzărilor la nivel global cu 1.6% comparativ cu perioada similară din 2018, la aproximativ 1.076.000 de unități.

Chiar dacă creșterea este una aparent minoră, aceasta vine în contextul în care Mercedes-Benz și Audi au raportat scăderi. Raportul financiar publicat de BMW în prima zi a lunii august scoate însă în evidență că SUV-urile sunt responsabile pentru toată creșterea.

"Livrările familiei X au crescut cu aproape un sfert în 6 luni. Cu o gamă de șapte modele, gama X a generat 467.134 de unități vândute la nivel global, în creștere cu 23%", menționează BMW în raportul financiar.

Cel mai mare succes l-au avut X2 (49.000 de unități), X3 (150.000 de unități) și X4 (30.000 de unități), toate cu vânzări în creștere, în timp ce vânzările lui X1, X5 și X6 au înregistrat scăderi de peste 10%.

Între timp, un alt motor de creștere a fost familia de modele electrificate din gama i, cu vânzări de aproape 21.000 de unități (+22%).

În schimb, toate celelalte modele BMW au înregistrat scăderi, de la Seria 1 până la Seria 7.

De departe, cele mai mari scăderi au fost înregistrate de Seria 4 (-30%) și Seria 2 (-27%), în timp ce livrările lui Seria 7 au scăzut cu aproape 15%.

Pe de altă parte, noile Seria 8 și Z4 au adus o creștere sensibilă la vânzări pentru acest segment.

"Noile Z4 și Seria 8 au avut un start excelent și au înregistrat vânzări globale de 7.267 de unități și, respectiv, 5.040 de unități în prima jumătate a anului", menționează BMW în comunicat.

Via BMW

Comentarii (3)

  • Vreti sa spuneti ca seria 3 si 5 n-au avut cresteri ? Nu la nivelul SUV-urilor, dar noul seria 3 a intrat bine in paine, seria 4 este model la sfarsitul carierei, seria 1 de abia a schimbat generatia, vreau sa spun ca modelele clasice inca reprezinta un procent bun din vanzari.
    4 3
  • Seria 3 si Seria 5 au inregistrat scaderi de 7% si, respectiv, 11%. Da sunt in continuare cele mai vandute modele BMW, dar au inregistrat scaderi in prima jumatate a anului. Datele sunt preluate din acest tabel publicat in raportul financiar BMW: https://i.imgur.com/Coaq3uH.jpg
    6 0
  • mircea badea
    mda, din raceri au devenit toti manelisti..
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru