Următorul Bentley Continental GT va fi electric sau hibrid: “Clienții sunt tot mai preocupați de impactul mașinii lor asupra mediului”

Publicat joi, 12.04.2018 12:33 de Petre Barac

Bentley a anunțat că următoarea generație a modelului Continental GT va avea propulsie electrică sau hibridă, deoarece clienții săi sunt tot mai interesați de sustenabilitatea achiziției lor și impactul mașinii asupra mediului înconjurător.

Noua generație Bentley Continental GT, cu motorul twin-turbo W12 de 6.0 litri, 635 de cai putere și cutie de viteze automată cu dublu ambreiaj cu 8 trepte, a fost prezentată în 2017 la Salonul Auto de la Frankfurt.

La distanță de mai puțin de 12 luni de atunci, au apărut deja primele informații cu privire la viitoarea generație a modelului Continental GT.

Potrivit șefului Bentley, Adrian Hallmark, clienții constructorului de lux sunt tot mai preocupați de sustenabilitate și impactul asupra mediului, astfel că și oferta companiei trebuie să fie diversificată în acord cu dorințele acestora.

“A apărut un nou aspect în procesul de achiziție a unei mașini - valoarea etică. Clienții noștri au devenit atât de preocupați de grija pentru mediu, încât ne-au influențat deciziile de business și lansările de produse pentru următorii 20 de ani,” a declarat Adrian Hallmark, potrivit Bloomberg.

Astfel, șeful Bentley a spus că următoarea generație Continental GT va avea propulsie electrică sau hibridă, fără să ofere mai multe detalii.

Există posibilitatea ca viitorul model să beneficieze de sistemul de pe primul hibrid al gamei mărcii britanice. Este vorba despre Bentayga Plug-in Hybrid, ce este echipat de un motor electric secondat de un V6 benzină de 2.9 litri.

În modul complet electric, modelul britanic este capabil să ruleze 50 de kilometri după o singură încărcare, iar puterea maximă așteptată pentru sistemul de propulsie hibrid este de 450 CP.

Via Carscoops

  • Tibi, vineri, 13.04.2018 10:39

    Da, da, sunt absolut sigur că mușterii lor sunt tot mai preocupați de impactul mașinii lor asupra mediului ! Se perpelesc noaptea în somn de atâta grijă !