UPS a rezervat 125 de Tesla Semi, cea mai mare comandă de până acum

de Petre Barac
Miercuri, 20.12.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania americană de logistică și transport United Parcel Services (UPS) a rezervat 125 de Tesla Semi, cea mai mare comandă de până acum pentru capul tractor electric.

Luna trecută, Tesla a prezentat Semi, un cap tractor cu 4 motoare electrice, accelerație până la 100 km/h în circa 5 secunde și autonomie de până la 800 de kilometri, iar precomenzile au început la scurt timp după lansare.

Potrivit agenției de presă Reuters, Tesla a ajuns la cel puțin 410 rezervări, cea mai mare comandă înregistrată până acum venind din partea UPS cu 125 de modele Semi.

Comenzi au mai venit, printre altele, de la Pepsi, transportatorul J.B. Hunt și retailerul Walmart.

Tesla Semi costă 150.000 de dolari pentru versiunea cu autonomie de 480 km, respectiv 180.000 de dolari pentru varianta cu autonomie de 800 km. În plus, va fi lansată și o versiune “Founders Series” în valoare de 200.000 de dolari.

Clienții care doresc să-și cumpere Tesla Semi trebuie să achite un avans de 20.000 de dolari, respectiv suma integrală dacă vor să aibă varianta de 200.000 de dolari.

Tesla va oferi un sistem de încărcare rapidă care va permite obținerea unei autonomii de până la 640 de kilometri în numai 30 de minute. Cu toate acestea, Tesla nu a avansat niciun termen de livrare pentru primele unități Semi.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru