Un SUV pentru fiecare segment: Volkswagen va lansa un SUV bazat pe Polo în 2018 ca rival pentru Nissan Juke

de Daniel Popescu
Luni, 15.02.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen pregăteşte un SUV bazat pe Polo pentru 2018 ca parte a planurilor de a avea cel puţin un SUV în fiecare segment.

Volkswagen este determinată să "muşte" o cotă cât mai mare din piaţa de care se bucură în prezent Nissan Juke sau Opel Mokka prin lansarea unui nou SUV în 2018 care să fie bazat pe Polo.

Informaţia a fost dezvăluită recent de oficialii companiei, care au precizat că Volkswagen va ajunge în cele din urmă să aibă cel puţin un SUV în fiecare segment. Salonul Auto de la Geneva de la începutul lunii martie ar putea oferi o primă ipoteză despre designul SUV-ului bazat pe Polo.

"În viitor vom avea cel puţin un SUV pentru fiecare segment, de la modelele bazate pe platforma MQB până la mai multe modele derivate, inclusiv un SUV Golf şi un SUV Polo", explică Heinz-Jakob Neuser, membrul în consiliul tehnic de dezvoltare al Volkswagen. Cel mai probabil, modele asemănătoare cu SUV-ul Polo vor fi dezvoltate ulterior şi de colegii de trust de la Skoda şi Seat.

Urmareste Automarket
Cu patru ani în urmă, Volkswagen a prezentat la Salonul Auto de la Sao Paulo conceptul unui SUV sub-compact Taigun (foto) care să completeze gama formată din Touareg şi Tiguan.

Planul iniţial era ca versiunea de producţie a lui Volkswagen Taigun să apară în 2014, însă în cele din urmă constructorul german a decis să renunţe complet la proiect, care va fi practic înlocuit de noul SUV construit pe baza modelului Polo.

Via Motor1, Carscoops

Comentarii (8)

  • Tembelus Rex
    Normal...incearca sa faca din rahat bici si sa si trazneasca ....ca de.... chipurile au probleme financiare .....vor si ei o felie (si culmea vor avea una consistenta....ca asa e omul isi doreste vw....)....Incep sa foloseasca platforme deja existente pentru a scadea mult costurile de dezvoltare.....

    Cei doi granzi VW si Toyota, au cam ramas descoperiti pe segmentul lui Juke deocamdata....problema este ca in Europa va prinde repede si bine modelul VW ........
    8 9
  • Sandero Stepway :)
    11 3
  • Multi se plang de Renegade ca e cel mai urat suv de clasa B, insa se pare ca va preda stafeta. Macar Renegade e capabil in off-road si are istoria Jeep in spate...

    Ca design, cel putin al celui lateral, conceptul se aseamana cu Renegade si Trax. Probabil ca stilul final va fi unul mai mult VW.

    De vazut daca VW va pune si 4x4 pe el (probabil ca da), stil CX-3 si Renegade sau va ramane gen Captur, Juke, HR-V (doar in SUA exista 4x4 la HR-V) cu 4x2 tinand cont ca europenii sunt fani suv-uri mici cu tractiune clasica.

    Oricum nu inteleg de ce Toyota si VW au stat atat pe ganduri in segmentul respectiv si au lasat producatori mult mai mici sa faca legea. 2018 e un pic cam tarziu si mai mult ca sigur ca MVP-ul Juke va ajunge la a doua generatie atunci.
    6 7
  • Tembelus Rex
    O chestie interesanta ....dar pe care probabil nu o va pune nici un producator in practica .....sa luam cazul vw....sa faca aceeasi masina dar cu specificatii diferite in sensul acesta: sa zicem un Golf cu mecanica de Mercedes W123 si interior cu plastice de logan, finisari asisderea.......si Golf cu finisari actuale dar cu "problemute grave" vestitele 1,2-1,4 TSI, lanturi, etc, volante cazute pe la 2 litri TDI prematur, unele serii DSG care sunt cam aiurea etc.....pe cat punem pariu ca cei mai multi isi vor lua a doua versiune cu finisari semipremium si mecanica mai slaba.....asta-i treaba ne defineste orgoliul, lucrul de fatada, sa fie vopsit gardul pe afara, sa arate bine...NU SUNTEM DELOC PRAGMATICI......
    9 7
  • @Tembelus: in prezent suntem educati sa tratam masina ca un consumabil, s-o schimbam des. de-aia sunt masini impartite in zeci de segmente, masini dragalase personalizabile, etc.

    @Andy: Juke e 4x4

    Oricum au intarziat in segmentul asta, nu inteleg de ce au renuntat la proiectul initial. ca sa-l protejeze pe Yeti ?
    Iar Renegade mie chiar imi place, ba mai mult cred ca e cel mai frumos din segment. Doar CX-3 il egaleaza. Gusturile difera de la om la om, dar si in functie de prestigiul. Daca Renegade avea sigla BMW era cel mai jmecher. Vezi hidosenia DMW x6.
    7 4
  • @Tibi Mea culpa. Juke are doar o varianta 4x4 cuplata cu motorul turbo benzinar de 190 cp si cutia automata.

    N-am gresit prea mult insa pentru ca am o cunostiinta care a vrut modelul repectiv acum cateva luni si dealer-ul i-a zis ca nu il poate comanda in Romania si trebuie sa se limiteze la o varianta mai slaba...Pana la urma a dat-o la intors si i-a zis ca dureaza 5-6 luni finalizarea comenzii, drept pentru care cunostiinta mea s-a orientat spre alta marca concurenta :-P
    1 1
  • Termenul de asteptare si prezenta 4x4 sunt doua lucruri diferite.
    0 0
  • Tembelus , problemele legenda cu 1.2 si 1.4 tsi au disparut de mult. Sunt de actualitate doar pentru cei care cumpara sh-uri cu motoarele din perioada aceea, cand 1.2 era pe lant de ex.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru