Un Porsche 356 A Speedster din 1958 va fi scos la licitație: preț estimat la peste 360.000 de euro

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 13.02.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un Porsche 356 A Speedster produs în urmă cu 61 de ani și livrat în New York va fi scos la licitație în Marea Britanie. Modelul nemților a fost recondiționat, iar acum specialiștii spun că va fi vândut cu cel puțin 320.000 de euro.

Un exemplar Porsche 356 A T2 Speedster fabricat în 1958 va fi scos la licitație în cadrul evenimentului Race Retro Sale. Acesta va avea loc în 23 februarie în Stoneleigh Park din Coventry, Marea Britanie.

Licitația va fi organizată de casa Silverstone Auctions, iar specialiștii se așteaptă ca modelul constructorului german să fie cumpărat cu o sumă cuprinsă între 320.000 și 365.000 de euro. În ultimii ani, primele versiuni ale lui Porsche 356 au reușit să atragă din ce în ce mai mulți pasionați de vehicule istorice, iar prețul acestora a crescut considerabil.

Exemplarul scos la licitație de Silverstone Auctions este vopsit într-o nuanță argintie și fusese comandat de un dealer din New York. În 2015, modelul a fost cumpărat în cadrul licitației de la Pebble Beach, California, de un pasionat din Marea Britanie, iar în ultimii ani a trecut printr-un proces amplu de recondiționare.

"Acesta este unul dintre cele mai bune exemplare Porsche pe care le-am scos la licitație.

În ultimele decenii, 356 Speedster a devenit un model popular în rândul colecționarilor", a declarat Nick Whale, directorul executiv Silverstone Auctions.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru