Un nou teaser cu primul model electric Mazda: va lua forma unui SUV coupe și va avea "un concept unic pentru uși"

de Daniel Popescu
Vineri, 18.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mazda a publicat un nou teaser cu modelul electric pe care îl va prezenta în 23 octombrie. Acesta va lua forma unui SUV coupe și va avea "un concept unic pentru uși".

Mazda face ultimele pregătiri pentru lansarea primul său model electric din istorie, iar evenimentul este programat pentru 23 octombrie în cadrul Salonului Auto de la Tokyo.

Cu mai puțin de o săptămână înainte de lansare, constructorul japonez a publicat un teaser cu designul exterior, care scoate în evidență că modelul va lua forma unui SUV coupe. Constructorul japonez nu oferă prea multe detalii concrete, cu excepția faptului că noul model va avea un "concept unic pentru uși".

"Forma generală este simplă pentru a scoate în evidență frumusețea unui cabine de forma unui coupe care adoptă un concept unic pentru uși. Partea frontală are o expresie prietenoasă", menționează Mazda în comunicatul de presă.

Cu numai trei zile în urmă, Mazda a publicat și un teaser cu interiorul noului model, care nu a primit încă un nume oficial.

Mazda a testat deja primul său model electric pe o serie de prototipuri sub camuflajul unor caroserii ale SUV-ului CX-30 (foto). 

Potrivit unor informații anterioare, platforma tehnică a modelului electric Mazda va avea 105 kW, echivalentul a 143 de cai putere, în timp ce cuplul este de circa 265 Nm.

De asemenea, bateria va avea 35.5 kWh.

Nu este clar care va fi autonomia acestui acumulator, însă bateria va avea practic aceeași capacitate ca și cea anunțată pentru noul model electric de oraș Honda e, care are o autonomie oficială de 220 de kilometri.

Via Mazda

Comentarii (3)

  • Totusi cred ca este vorba despre un constructor nipon ci nu german, inteleg insa ca germanii au cam acaparat piata :))
    1 0
  • @Miata: Multumim, am corectat :)
    0 0
  • Judecatorul
    Din cate am inteles este foarte probabil sa fie versiunea suv coupe electrica Mazda MX30 suv coupe chiar daca este bazat pe platofrma tehnica a crossoverului mic suv japonez mazda CX30 cu motoare noi cu ardere interna [Benzina si diesel ] nu se aseamana cu acesta!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru