Un german de 18 ani a rămas fără permis la numai 49 de minute după ce l-a obținut: puștiul a condus cu 95 km/h într-o zonă de 50 km/h

Publicat miercuri, 21.11.2018 17:41 de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com

Un german în vârstă de 18 ani a reușit performanța de a rămâne fără permis la numai 49 de minute după trecerea cu succes a probei practice, întrucât a condus cu 95 km/h într-o zonă în care viteza este limitată la 50 km/h.

Jurnalele de știri din România relatează frecvent situații în care tinerii rămân fără permis la scurt timp după obținerea acestuia ca urmare a încălcării regulilor de circulație, însă nici măcar țările dezvoltate precum Germania nu fac excepție.

Cel mai recent exemplu în acest sens a fost oferit de un tânăr german de numai 18 ani, care a reușit performanța de a rămâne fără permis la numai 49 de minute după ce l-a obținut.

Imediat după ce a obținut dreptul de a conduce, tânărul s-a urcat la volan împreună cu 4 prieteni și a condus cu 95 km/h într-o zonă limitată la 50 km/h din localitatea Hemer, potrivit datelor obținute de polițiști cu ajutorul unui radar laser. "Unele lucruri rămân valabile pentru totdeauna, altele nici măcar o oră", a scris polițistul german în procesul verbal.

Legislația din Germania este foarte dură cu șoferii începători. Astfel, în primii doi ani de la obținerea permisului, șoferul se află într-o așa-numită perioada de probă, iar sancțiunile pentru încălcarea regulilor de circulație sunt severe.

De exemplu, șoferul care a condus cu 95 km/h are permisul suspendat pentru 4 săptămâni și îl va primi înapoi doar după ce trece o serie de teste, iar perioada de probă a fost dublată de la doi la patru ani. De asemenea, șoferul a primit o amendă de 200 de euro și va primi două puncte de suspendare după ce își va recăpăta permisul.

Via BBC

  • SIMPLE MINDS, miercuri, 21.11.2018 18:04

    Oare cum au fost primele zece minute ??:-) Nu care cumva Politia l-a depistat tocmai cand deja incepuse sa oboseasca ?:-))